Jochberg

Jochberg maakt deel uit van het populaire skigebied KitzSki, dat gevormd wordt door meerdere skidorpen. Kitzbühel en Kirchberg zijn de populairste wintersportdorpen en worden vaak in één adem genoemd. Hierdoor worden vaak de omliggende skidorpen een beetje vergeten. Zo ook Jochberg, waar rust de boventoon voert. Het bergdorp is geen toeristische trekpleister en trekt voornamelijk fanatieke wintersporters en rustzoekers aan. Jochberg ligt aan de weg van Kitzbühel naar Pass Thurn. Er zijn maar een paar hotels. restaurants en appartementen te vinden. Het skigebied waar men toegang tot heeft, is een geliefde wintersportbestemming onder Nederlanders. De veelzijdigheid, grootte en moderne faciliteiten zorgen dan ook voor veel wintersportplezier. KitzSki telt meer dan 189 kilometer aan pistes, die voor een groot deel bestaan uit blauwe afdalingen, en nog 41 km aan skiroutes. Ook is er een ruim aanbod aan rode pistes. Zwarte pistes vind je niet hier niet veel. Wel kunnen er lange tochten geskied worden en is de oppervlakte buiten de pistes ook een uitstekende plek om te verkennen. Op zoek naar inspanning op de pistes en rust in het dorp? 

Beoordelingen Jochberg

Algemene informatie Jochberg

Jochberg is een typisch bergdorp met houten hutten en oude boerderijen. Het plaatsje is gelegen aan de weg van Kitzbühel naar Pass Thurn. Het massatoerisme heeft Jochberg nog niet ontdekt en daarom is het ideaal voor rustzoekers om hier te verblijven. Het wintersportdorp is klein en heeft een handvol restaurants, hotels en appartementen. Wie in Jochberg verblijft, kan genieten van het pisteaanbod in KitzSki, maar heeft weinig te maken met de drukte na een dag skiën. Kitzbühel-Kirchberg is groot en bijna ieder type wintersporter kan hier goed uit de voeten. Toch bestaat meer dan de helft van het gebied uit blauwe pistes.

Dit zijn brede, glooiende afdalingen die niet snel vervelen. Wie nog maar kort op de latten staat, heeft zijn handen vol aan deze afdalingen. De ruimte, het overzicht en het lesaanbod maken Kitzbühel-Kirchberg een geliefde wintersportbestemming voor beginners en gezinnen met kinderen. De rest van Kitzbühel-Kirchberg bestaat voornamelijk maar uit rode pistes. Hier komt zowel de gemiddelde als de lichtgevorderde skiër aan zijn trekken. KitzSki heeft toegang tot bijna 190 kilometer aan pistes. Er kunnen dan ook lange tochten worden geskied. Hoewel het aanbod aan zwarte pistes klein is, vermaken gevorderden zich door het skiën van tochten. Ook is er de mogelijkheid om het gebied buiten de pistes te verkennen.

Activiteiten in Jochberg

Entertainment

Jochberg is net als de meeste skidorpen buiten Kitzbühel en Kirchberg rustig. Wie een uitgebreid entertainmentprogramma wil, kan dan ook beter richting een van deze twee dorpen.

Restaurants in Jochberg

Gasthaus Barenbichl

Bärenbichlweg 35

Saukaserstub’n

Saukaserweg 14

Gasthaus Barenbichl is een klein familierestaurant en een populaire eetgelegenheid onder de lokale bevolking. De gerechten die gereserveerd worden zijn typisch Tirools. Er wordt veel aandacht besteed aan lokale specialiteiten en producten die komen van de boeren in de omgeving. Proef heerlijke wildgerechten of de spek die men er zelf rookt. Neem huisgedestilleerde schnapps als toetje en laat je verrassen door de specialiteiten van Barenbichl.

Gasthaus Barenbichl

Bärenbichlweg 35 6373 Jochberg

Tel: +43 5355 5347 Mail: michaela.aufschnaiter@aon.at Web: http://members.aon.at/aaufschn/

De Saukaserstub'n is een sfeervol en redelijk drukbezocht restaurant. Het is een klein familiebedrijf dat leeft volgens de Tiroolse tradities. Geniet hier van typisch Oostenrijkse gerechten in een rustieke sfeer. Van een klassieke Wiener Schnitzel tot specialiteiten van wild, zoals hert of gemzen. De gerechten zijn seizoensgebonden.    

Saukaserstub’n

Saukaserweg 14 6373 Jochberg

Tel: +43 5355/53 27 Mail: Web: http://www.saukaserstube.at/

Apres-ski in Jochberg

Jochberg

Toegang hebben tot een groot en veelzijdig skigebied, maar geen last hebben van de toeristische drukte? Daarvoor moet je in Jochberg zijn. De warme sfeer wordt gecreëerd door klassieke berghutten en boerderijen. Een echt bruisend centrum tref je hier niet. Wie wil skiën in Kitzbühel-Kirchberg, kan hier in alle rust verblijven. Wie graag een combinatie maakt tussen inspanning op de pistes en ontspanning in de après-ski, voelt zich meer thuis in Kitzbühel of Kirchberg. In Jochberg heb je een handvol restaurants en barretjes waar de avond heerlijk afgesloten kan worden. Dit is echter het verre van een echte après-ski.

Jochberg

Tel: Mail: Web:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in