Hollersbach

Hollersbach ligt in de Kitzbüheler Alpen en vormt met een aantal andere skidorpen het skigebied van KitzSki. De bekendste en populairste skidorpen zijn Kitzbühel en Kirchberg. Hollersbach werd eind de elfde eeuw gesticht en ligt in het Hollersbachtal. Vooral rustzoekers trekken naar deze in Tirol gelegen wintersportplaats. Hollersbach is een stuk goedkoper dan Kitzbühel of Kirchberg, maar ligt wel echt aan de rand van het skigebied. De Panaromabahn brengt wintersporters vanaf het dorp meer het skigebied in.

KitzSki zelf heeft de laatste tijd veel moderne ontwikkelingen ondergaan. Hollersbach is echter gebleven zoals het was, een echt typisch bergdorp met boerderijen en houten hutten. Kitzbühel-Kirchberg is een populaire winterbestemming onder Nederlandse skifanaten. Het skigebied telt 189 pistekilometers die verschillen van niveau. 

Beoordelingen Hollersbach

Algemene informatie Hollersbach

Hollersbach een rustig dorp gelegen in het grote en bruisende skigebied KitzSki. Hoewel er ieder jaar weer duizenden wintersporters verblijven in de twee gelijknamige skidorpen, heeft Hollersbach nog geen enkele vorm van massatoerisme meegemaakt. Hierdoor heeft de plaats haar bergachtige charme weten te behouden. Wintersporters die wel verblijven in het dorp, hebben dan ook vaak behoefte aan rust. Hollersbach ligt in het gelijknamige dal. Het Hollersbachtal ligt in Salzburgerland. Wat Hollersbach uniek maakt, is de natuur. Het dorp ligt namelijk aan de rand van het nationale park Hohe Tauern. Vooral gezinnen met kinderen en rustzoekers komen naar Hollersbach. Deze groep wintersporters verblijven in een rustig plaatsje, maar hebben nog steeds toegang tot een populaire wintersportbestemming. 

KitzSki is een uitstekende wintersportbestemming voor beginnende wintersporters en dus families met kinderen. Via de Panoramabahn kom je in het skigebied. Kitzbühel-Kirchberg beschikt over 189 kilometer aan pistes die voldoen aan de wensen van bijna ieder type wintersporter. Blauwe pistes beslaan het grootste deel van het skigebied. Beginners voelen zich hier al snel thuis. Er is veel ruimte en overzicht. Verder is het lesaanbod uitstekend. Wie al langer op de latten staat, trekt eerder naar de rode afdalingen en maakt lange tochten. Het aanbod aan rode pistes is redelijk groot. Dit in tegenstelling tot de zwarte pistes. Gevorderden komen in KitzSki niet eenvoudig aan hun trekken. Er kunnen tochten worden geskied en er kan uitdaging worden gezocht buiten de pistes, maar hele lastige afdalingen tref je hier niet.

Activiteiten in Hollersbach

Bachlehrweg Hollersbachtal

Hollersbach heeft geen heel uitgebreid entertainmentprogramma. Eigenlijk bied het skidorp niet veel meer dan toegang tot het mooie skigebied Kitzbühel-Kirchberg. Wat Hollersbach wel heeft, is een prachtige omliggende natuur.

Restaurants in Hollersbach

Sahnealm

Reitlehen 83

Restaurant de Seestube

Reitlehen 68

Wie toe is aan een avond met typisch Oostenrijkse gerechten kan het beste naar de Sahnealm. De uitgebreide kaart geeft bezoekers genoeg keuze. Het restaurant ligt in de bergen boven Hollersbach. Net als de Seestube is ook dit een gemoedelijk familierestaurant. Specialiteit van het huis: Schweinshaxen.

Sahnealm

Reitlehen 83 A 5731 Hollersbach

Tel: +43 6562/8225 Mail: info@sahnealm.at Web: http://www.sahnealm.at/

De restaurants in Hollersbach zijn niet heel anders dan de andere dingen in het dorp. De Seestube is klein, traditioneel en een bezoek waard. Ga hierheen om gerechten die op lokale wijze bereid zijn te proeven. Geniet van gegrilde specialiteiten en gerechten uit de regio, De Seestube is een familiebedrijf en je wordt er warm ontvangen. De herberg bevindt zich bij de ingang van het reservoir naar het Hollersbachtal.

Restaurant de Seestube

Reitlehen 68 5731 Hollersbach im Pinzgau

Tel: +43 6562 8763 Mail: Web:

Apres-ski in Hollersbach

Hollersbach

Hollersbach is een wintersportdorp waar rust de boventoon voert. Voornamelijk fanatieke wintersporters en gezinnen met kinderen verblijven hier dan ook. Het dorp is klein en heeft geen echte après-skicultuur. Hiervoor moet je naar het bruisende Kitzbühel of Kirchberg, waar het feest in de namiddag begint en tot diep in de nacht doorgaat. Ga met de bus naar een van de nabijgelegen skidorpen om daar een echte après-skiavond te ervaren.

Hollersbach

Tel: Mail: Web:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in