Santa Christina

Santa Christina, of St. Christina, ligt op 1428 meter hoogte en is het middelste dorp in Val Gardena. Je vindt hier een mix van traditionele en meer moderne huizen. Doordat het merendeel in chaletstijl gebouwd is, heeft het dorp een sfeervolle uitstraling. Er zijn voldoende accommodaties in verschillende prijsklassen. Houdt er wel rekening mee dat een aantal accommodaties tegen de berg op gebouwd is en dat je dus van de auto of skibus afhankelijk bent om bij de pistes te komen.

Het centrum van Santa Christina is sfeervol en levendig. Er zijn een aantal winkels en meerdere restaurants en bars. Na het skiën kun je dus lekker een drankje drinken, maar ook winkelen of gewoon heerlijk rondwandelen.

Skiinformatie Santa Christina

Beoordelingen Santa Christina

Algemene informatie Santa Christina

Vanuit Santa Christina heb je verschillende mogelijkheden om het skigebied van Val Gardena te betreden. Je kunt bijvoorbeeld het Seceda skigebied ontdekken, door in de Val Gardena Ronda Express te stappen (ook leuk om de Val Gardena Ronda mee te skiën), maar je kunt ook met de Saslong gondel omhoog om toegang tot de rest van de 175 km aan pistes te krijgen. Vergeet ook zeker de befaamde Saslong World Cup-afdaling niet te skiën. Er is een zwarte, maar ook een rode variant. Bijna aan het eind van de rode Saslong ligt een leuke hut (L Muline) waar je heerlijk kunt eten. Tip: aan het eind van de skidag moet je hier onderaan echt even een drankje drinken bij de Snowbar!

Santa Christina is ook een fijne bestemming voor families met kinderen. Net zoals in de andere dorpen vind je ook hier meerdere skischolen. Er is zelfs een apart kinderland midden in het dorp. Enig nadeel is dat je daar als ouder weer niet heel makkelijk kunt gaan kijken, want het ligt niet bij de pistes van het skigebied. Vanaf 2 jaar kunnen de kids terecht bij de skischool en voor jongere kinderen is er kinderopvang. Daarnaast kun je hier als gezin nog allerlei andere activiteiten ondernemen. Van rodelen tot een sneeuwballengevecht bij je accommodatie!

Activiteiten in Santa Christina

De Sellaronda

De mooiste skitocht van de Dolomieten!

The Legendary 8

Ski 8 legendarische pistes!

Après-ski bij de Snowbar

Lekker een drankje drinken onderaan de Saslong!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in