Ortisei

Ortisei, ook wel St. Ülrich in het Duits en Urtijëi in het Ladin, is het eerste en grootste dorp dat je tegenkomt als je Val Gardena binnenrijdt. Het dorp ligt op 1236 meter hoogte en is al eeuwenlang bekend vanwege het houtsnijwerk.

Door de meeste wintersporters wordt Ortisei bestempeld als het leukste dorp in Val Gardena. Je vindt hier allerlei traditionele huizen en sfeervolle accommodaties. In het gezellige en authentieke centrum vind je allerlei restaurantjes, bars, boetiekjes en andere winkeltjes. De winkelstraat wordt zelfs bestempeld als de mooiste in de Dolomieten!

Skiinformatie Ortisei

Beoordelingen Ortisei

Algemene informatie Ortisei

De wintersportmogelijkheden in Ortisei zijn groots. Vanuit het dorp kun je elke dag de mooiste tochten skiën. Allereerst heb je hier toegang tot de Seiser Alm en aan de andere kant tot Seceda. De Seiser Alm staat bekend als de grootste Alpenweide van Europa. Je vindt hier zo'n 60 km aan pistes. Naast skiën op de Seiser Alm kun je vanuit Ortisei ook de 175 km km aan pistes van Val Gardena verkennen via de verbinding met Seceda. Schaf je de Dolomiti Superskipas aan, dan behoren ook de overige verbindingen met onder andere Alta Badia en Val di Fassa tot de mogelijkheden. Oftewel een totaal van ruim 500 km aan pistes en 1200 km totaal voor de hele Dolomiti Superski! Behoorlijk indrukwekkende wintersportmogelijkheden dus!

Eén van de hoogtepunten in Ortisei is de langste dalafdaling van het hele skigebied. De La Longia is maar liefst 10 km lang. Je start bij het bergstation van de Seceda en eindigt weer in Ortisei. Vanaf dit deel van het skigebied kun je ook aan het tweede hoogtepunt beginnen: de Sellaronda skitocht. Een prachtige tour die je meeneemt rondom het Sellamassief. Onderweg kom je de leukste berghutten tegen, maar één van onze favorieten ligt wederom in het Seceda gebied: de Baita Daniel Hütte.

Activiteiten in Ortisei

Shoppen

Winkelen in de mooiste winkelstraat van de Dolomieten!

De Sellaronda skiën

Eén van de mooiste skitochten in de Dolomieten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in