3 Zinnen Dolomites

Skigebied 3 Zinnen Dolomites heeft haar naam te danken aan de drie meest bekende en karakteristieke toppen van de Dolomieten. De Drei Zinnen of Tre Cime di Lavaredo zijn onderdeel van de Sextner Dolomiten en bereiken een maximale hoogte van 2999 meter. Onder deze machtige punten ligt een skigebied met ruim 110 km aan pistes, dat nog niet door de grote massa is ontdekt.

De pistes van 3 Zinnen Dolomites reiken tot een maximale hoogte van 2300 meter en zijn verdeeld over meerdere deelskigebieden. Die zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar met de gratis skibus kun je gemakkelijk pendelen. Tijdens een wintersport in skigebied 3 Zinnen Dolomites kun je overnachten in verschillende dorpen, waaronder Innichen, Sexten, Toblach en Vierschach.

Skiinformatie 3 Zinnen Dolomites

Beoordelingen 3 Zinnen Dolomites

Algemene informatie 3 Zinnen Dolomites

3 Zinnen Dolomites is onderdeel van één van de grootste skiregio's ter wereld, de Dolomiti Superski. De Dolomiti Superski skipas biedt niet alleen toegang tot dit skigebied, maar ook tot de 11 andere. De pistes van skigebied 3 Zinnen Dolomites zijn onderverdeeld over de deelskigebieden: Helm-Stiergarten-Rotwand (80 km), Haunold (12 km), Waldheim (2 km), Val Comelico (12 km), Rienz (5 km) en Prags (4 km).

Het aantal blauwe (54 km) en rode (50 km) pistes is in 3 Zinnen bijna eerlijk verdeeld. Daartussen liggen enkele uitdagende zwarte (11 km), waaronder de befaamde Holriese. Met een maximaal hellingspercentage van 71% behoort deze afdaling tot de steilste van Italië. Ook vind je hier een hele mooie skitocht, de 34 km lange Giro delle Cime. Prima te doen voor de gemiddelde wintersporter. Dankzij het veelzijdige aanbod heeft 3 Zinnen Dolomites ieder type skiër meer dan genoeg te bieden. Ook families voelen zich hier erg thuis. Voor hen zijn er goede skischolen en allerlei faciliteiten. Ga met kleine kinderen zeker naar de Croda Rossa, hier kun je rendieren voeren. Een andere tip is de Rudi-Rentier afdaling. Een leuk en leerzaam avontuur voor kinderen, omdat er langs de afdaling allemaal displays staan.

Dorpen in 3 Zinnen Dolomites

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in