Naturpark Ammergauer Alpen

Naturpark Ammergauer Alpen is een nog redelijk onontdekte wintersportregio in het Zuid-Duitse Beieren, iets ten noorden van de bekende plaats Garmisch-Partenkirchen en op zo'n 800 km rijden vanaf Utrecht. De regio dankt haar naam aan het grootste natuurgebied van de regio: de Ammergauer Alpen. Verwacht hier geen hordes toeristen, maar juist veel rust. De natuur is prachtig en leent zich uitstekend voor allerlei wintersporten. Van skiën en snowboarden tot langlaufen, toerskiën, rodelen, sneeuwschoenwandelen en winterwandelen.

Overnachten kan in traditionele Duitse dorpen als Oberammergau, Unterammergau en Bad Kohlgrub, Ettal, Saulgrub en Bad Bayeroien. De lokale bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ze geven je hier graag tips voor alles wat Naturpark Ammergauer Alpen te bieden heeft. Wanneer je overnacht bij een partneraccommodatie van de KönigsCard, krijg je deze helemaal gratis. Met de voordeelpas kun je aan meer dan 250 activiteiten gratis deelnemen en ook mag je van een aantal liften één keer per dag gratis gebruikmaken. Verken hier niet alleen de pistes, maar bezoek ook bezienswaardigheden als Schloss Linderhof of de Abdij van Ettal.

Skiinformatie Naturpark Ammergauer Alpen

Beoordelingen Naturpark Ammergauer Alpen

Algemene informatie Naturpark Ammergauer Alpen

Tijdens een wintersport in Naturpark Ammergauer Alpen kun je skiën in vier verschillende skigebieden. Die behoren met een gezamelijk totaal van 25 km aan pistes niet tot de grootste van Duitsland, maar zijn wel ontzettend fijn. Een ander goordeel is dat de prijs van een skipas hier nog ouderwets laag is. Voor kilometervreters is Naturpark Ammergauer Alpen geen geschikte bestemming, liefhebbers van rust en natuur zullen zich hier wel helemaal thuis voelen. De volgende skigebieden zijn onderdeel van de wintersportregio Naturpark Ammergauer Alpen:

* Skigebied Streckenberg: Met 10 km aan pistes, die tot maximaal 1100 meter hoogte reiken, is de grootste van allemaal. Het skigebied ligt bij het dorpje Unterammergau en biedt mogelijkheden voor wintersporters van alle niveaus. Voor beginners is er een oefenweide.

* Skigebied AktivArena am Kolben: Van de 7 km aan pistes is maar liefst 6 km blauw. Ideaal voor beginners! De pistes reiken tot een maximale hoogte van 1276 meter en zijn eenvoudig vanuit Oberammergau te bereiken.

* Skigebied Hörnle: Gelegen op de huisberg van Bad Kohlgrub ligt een klein gebied met 3,5 km aan pistes. Die reiken tot maximaal 1276 meter hoogte en zijn zeer geschikt voor beginnende wintersporters.

* Skigebied Laber: Je vindt op de 1683 meter hoge Laber geen geprepareerde pistes, maar wel de steilste freeride afdaling van Duitsland. De afdaling is 2,5 km lang en te bereiken met de 11-persoons gondels van de Laberbahn. Ski de afdaling uiteraard alleen met de juiste lawine-uitrusting, kennis en ervaring.

Dorpen in Naturpark Ammergauer Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in