Beste skigebied 2018

Het skiseizoen zit er weer bijna op. Hele hele seizoen konden wintersporters stemmen op hun favoriete skigebied tot 20 maart 2018. Vorig jaar werden er heel veel stemmen uitgebracht, echter kon er maar 1 winnaar zijn. Dit jaar gold precies hetzelfde. Maar liefst 32.000 wintersporters hebben gestemd en er kwam een mooie top 20 lijst uit. De lijst is anders dan het jaar daarvoor. Wie is het beste skigebied van 2018 geworden? Lees het hieronder.

Beste skigebied 2018

Ook dit jaar heeft Snowplaza weer de Snowplaza Awards georganiseerd. Je kon je stem uitbrengen tot en met 20 maart 2018. Ruim 32.000 wintersporters uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland stemden op hun favoriete skigebied, net als vorig jaar. Het lijstje is niet hetzelfde als in 2017. Een aantal namen stonden vorig jaar ook al op de lijst, maar niet meer op dezelfde plaats. Staat jouw favoriete skigebied in de top 5?

  1. Zillertal Arena
  2. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental
  3. Serfaus-Fiss-Ladis
  4. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
  5. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Ook dit jaar blijkt Oostenrijk het meest populair te zijn onder wintersporters. In de top 20 komen überhaupt weinig skigebieden voor die niet in Oostenrijk liggen. Zillertal Arena is een plaatsje omhoog gegaan en uitgeroepen tot het beste skigebied van 2018. Nummer 1 van 2017, Serfaus-Fiss-Ladis staat dit jaar op een derde plaats en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een plaatsje omhoog gegaan naar nummer 2. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn staat op dezelfde plaats, maar de Salzburg Sportwelt heeft plaats moeten maken voor Silvretta Arena Ischgl – Samnaun, die dit jaar op de vijfde plaats is geëindigd.

Beste skigebied 2017

De uitslag van de Nederlanders kwam afgelopen jaar niet overeen met de internationale uitslag. Wanneer er wordt gekeken naar de Nederlandse stemmers was vorig jaar Serfaus-Fiss-Ladis de winnaar van de award voor ‘Beste skigebied 2017’. Zal dit gebied volgens de Nederlanders ook dit jaar weer de beste zijn?

  1. Serfaus-Fiss-Ladis
  2. Zillertal Arena
  3. Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental
  4. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
  5. Salzburger Sportwelt

Opvallend aan de Nederlandse uitslag van vorig jaar is dat in de top 5 enkel skigebieden uit Oostenrijk voorkomen, terwijl er niet alleen gekozen kon worden uit Oostenrijkse gebieden. Dit zou ermee te maken kunnen hebben dat het favoriete wintersportland onder de Nederlanders Oostenrijk is. Zelfs in de top 20 komen er maar 5 gebieden niet uit Oostenrijk.

De beste skigebieden in Frankrijk blijken onder de Nederlanders Les Trois Vallées, Les Portes du Soleil en Espace Killy. In Italië gaat de Nederlander het liefst naar Val Gardena en in Zwitserland gaat men het liefste naar Zermatt. Zullen er komend jaar weer zo weinig skigebieden buiten Oostenrijk in de top 20 staan?

Stemmen

Snowplaza is echter niet alleen op zoek naar ‘beste skigebied 2018’. Snowplaza is ook op zoek naar onder andere het ‘beste familie skigebied 2018’, ‘beste après-ski bar 2018’, ‘beste skishop 2018’, ‘beste skihal 2018’ en nog veel meer! Breng ook je stem uit!

Snowplaza Awards 2018 van start: wat is het beste skigebied?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in