Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bescherm je huid tijdens de wintersport tegen de zon

Wintersportredacteur

Zoals het weer momenteel in de Alpen er aan toe gaat, is het van essentieel belang om goed te zorgen voor bescherming van de huid. Veel mensen staan er niet bij stil, maar tijdens wintersportvakantie staat je huid veel bloot aan de zon. In de maanden november, december en januari is de zon nog niet zo scherp dat het veel schade aan kan brengen, maar vanaf februari moet er echt wel op gelet worden. De sneeuw weerkaatst 83% van de UV-stralen wat er voor zorgt dat er een hoop zon op de huid komt. Smeren is dus van essentieel belang. Maar zijn zomerzonproducten dan ook goed om te gebruiken?

Nee! Dat is een fout die veel wintersporters maken en waar wij jullie voor willen waarschuwen. Zomerzonproducten bevatten veel vocht wat bij lage temperaturen er voor kan zorgen dat het de huid bevriest. Neem een product met meer ‘lipide stoffen’ en uiteraard een hoge factor.

Bruin worden is voor veel wintersporters erg belangrijk. Kinderen vinden het vaak prachtig om op school aan te komen met een afdruk van hun bril op hun gezicht. Veel mensen denken dat je bij het smeren van zonproducten minder bruin wordt. Dit is een super groot fabeltje, want het maakt namelijk niks uit. Tijdens het skiën ben je druk bezig met het beoefenen van een sport. Hierdoor slijt de zonnebrand sneller van je gezicht, waardoor je meerdere keren op een dag moet smeren. Zorg dat je jezelf een uur voor dat je gaat skiën insmeert, want dan is het goed ingetrokken en ben je vanaf het begin beschermt tegen de velle zon.

Vergeet daarnaast de lippen niet in te vetten. Door de droge lucht kunnen er kloven in je lippen gaan ontstaan, en als deze er eenmaal zijn is het heel lastig om er weer af te komen.

Kortom: Bescherm jezelf tegen de zonnestralen!!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in