Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bergredding ingeschakeld vanwege dronken skiër

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een dronken skiër heeft op zondagavond in Pinzgau voor veel ophef gezorgd. De bergredding werd volop ingezet toen de 31-jarige Pool niet kwam opdagen bij het afgesproken trefpunt en ook niet terugkeerde in zijn hotel. Uiteindelijk bleek de dronken man in een ander hotel te zijn en is de bergredding voor niks uitgerukt.

De vrienden hadden bij de politie aangegeven dat zij hun vriend voor het laatst gezien hadden om 15.30 uur, toen hij richting Pass Thurn skiede. Omdat een ongeval niet uitgesloten kon worden, werden alle hulpverleners ingeschakeld om bij de pistes, restaurants, hotels en après-ski tenten op zoek te gaan naar de vermiste Pool. Later op de avond werden foto’s verspreid, waarna er een signalement kwam vanuit een taxi-chauffeur. De Pool werd uiteindelijk gevonden in een ander hotel nadat ook de receptioniste de man ook herkende. Volgens het hotel had de man een kamer geboekt en is daar in slaap gevallen.

De bergredding en politie hebben aangegeven dat dit een duur avontuur kan gaan worden voor de Pool. Alle kosten worden waarschijnlijk verhaald bij de man.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in