Nieuwsalert per mail ontvangen

Bergredding gealarmeerd na daklawines in Tirol

Wintersportredacteur

Afgelopen weekend zijn in Tirol twee daklawines afgegaan. Zowel in Going als in Lechaschau kwam plotseling een grote hoeveelheid sneeuw los van een dak. In Lechaschau moest de bergredding er zelfs aan te pas komen, aangezien niemand met 100% zekerheid kon zeggen dat er niemand onder de sneeuw terecht was gekomen. 

Daklawine in Lechaschau

De daklawine in Lechaschau ging in de nacht van zondag op maandag af rond 22:45 uur. Het dak van een werkplaats was voorzien van sneeuwvangers, maar deze konden de sneeuwlast niet meer houden. Ze bezweken onder de druk, waardoor er uiteindelijk een daklawine ontstond. Inmiddels is de sneeuw geruimd en heeft de brandweer de overige schade aan het gebouw gezekerd.

De lawine kwam op straat terecht en was 15 meter lang en ruim 1 meter hoog. Aangezien niemand wist of er mensen onder lagen, werd de bergredding ingeschakeld. Vijf leden van de bergredding zochten met twee lawinehonden de sneeuw af op zoek naar mensen. Gelukkig lag er niemand onder en kon de sneeuw worden geruimd. De straat is inmiddels weer open.

 

Ook daklawine in Going

Ook in Going, vlak bij Kitzbühel, kwam een daklawine naar beneden. De sneeuwmassa kwam op de Reither Landesstraße terecht en versperde de straat voor ruim tweederde. Volgens de politie was het stuk weg dat niet met sneeuw bedekt was te smal voor welk voertuig dan ook. De weg werd gesloten tot de sneeuw was geruimd. De vrijwillige brandweer werd ingeschakeld om de rest van de sneeuw op het dak gecontroleerd naar beneden te laten vallen. Vervolgens werd de weg weer sneeuwvrij gemaakt en kon deze na ongeveer een uur weer open. Ook hier zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Mooi weer is onderweg

Vandaag en morgen staan de dorpen in de Alpen nog even op scherp, aangezien het nu flink sneeuwt en de sneeuwval aanhoudt tot morgen. Daarna komt de zon door en kunnen de wintersporters en dorpsbewoners zich opmaken voor een paar heerlijke dagen vol zon. Meer over de weersvoorspellingen voor komende week lees je in het artikel hieronder.

Weerbericht: na sneeuwval volgen warme dagen vol zon

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in