Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Beer van dichtbij gezien in St. Anton am Arlberg

© Unsplash/John Thomas

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Twee wandelaars kregen gisteren de schrik van hun leven, toen zo’n 20 meter voor hen een bruine beer uit het bos schoot in St. Anton am Arlberg. De moeder en zoon kwamen gelukkig met de schrik vrij, want de beer had hen niet in de gaten.

Beer op jacht

De wandelaars liepen woensdagmiddag op de Erzherzog-Eugen Weg, zo’n 200 meter boven de begraafplaats in het dorp, toen de beer in volle vaart uit het bos rende. De beer liep richting het dal en het tweetal is vervolgens omhoog gelopen en heeft zich daar op laten halen. Waarschijnlijk heeft de beer de wandelaars niet in de gaten gehad, want hij zat een gems achterna. De wandelaars schrokken, maar zijn dus niet in gevaar geweest.

Geen paniek

De gemeente heeft het voorval gemeld bij de deelstaat, heeft de herders en boeren geïnformeerd en heeft de bevolking een nieuwsbrief gestuurd om hen te informeren over de beer, laat de burgermeester van het dorp weten aan de Tiroler Tageszeitung. Er moet geen paniek ontstaan, maar men moet wel op de hoede zijn. Ook vandaag werden er volgens de krant berensporen gezien. Enkele jaren terug werden in St. Anton meerdere schapen gegrepen door een beer en moesten honderden dieren van de bergweides gehaald worden. Dat is nu nog niet het geval.

Een van de bekendste wintersportdorpen

St. Anton am Arlberg, gelegen in het Arlbergmassief op een hoogte van 1304 meter, is ongetwijfeld een van de meest bekende wintersportdorpen in Oostenrijk. Dit elegante en levendige dorp biedt een overvloed aan luxe hotels, maar er zijn ook voldoende betaalbare accommodaties beschikbaar. Het centrum van St. Anton ademt wintersport. In de autovrije Dorfstraße vind je diverse sportwinkels en gezellige restaurants. Skiliefhebbers van over de hele wereld komen naar dit dorp, waar ze talloze mogelijkheden hebben om hun skidag te beginnen. De après-ski in St. Anton am Arlberg is beroemd, met de Mooserwirt als absolute favoriet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in