Nieuwsalert per mail ontvangen

IN BEELD: Noodweer streek neer in skigebieden

Het was een onstuimig weekend voor verschillende regio’s in de Alpen en net daarbuiten. Hagelstenen kwamen als een gek naar beneden en modderstromen sloten de straten af. We zagen bizarre beelden voorbij komen en daar zijn we toch wel van geschrokken. Hieronder enkele beelden van hoe het er dit weekend aan toe ging in de skigebieden. 

Meerdere dalen getroffen, veel bliksem

Het noodweer beperkte zich niet tot een bepaald dal, maar hield huis over een grote oppervlakte. In het Zillertal, Stubaital en het Wipptal was het bijvoorbeeld raak. Bekijk hieronder de schokkende foto’s. Meerdere wegen moesten worden afgesloten, auto’s werden geraakt door modderstromen en vele kelders liepen onder. In het Zillertal ging het noodweer gepaard met veel bliksem.

Mensen vast na modderstroom

Een heel stuk verderop in het Donnersbachwald, dat deel uitmaakt van het klein skigebied in Stiermarken zaten mensen vast nadat er een modderstroom naar beneden was gekomen en de weg had versperd. Straten waren bedolven en bruggen waren weggevaagd, aldus de 29-jarige Instagrammer Julia.

Meer noodweer

Een van de video’s die voorbij kwam was de video van ORF Tirol, die een fikse hagelbui laat zien in het Zillertal. Het ging er goed los.

En ook in Gerlos was het raak:

gott sei dank niemanden was passiert 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 #unwetter #pausentag #sandraradelt #radioholiday #ö3

A post shared by sandra könig (@by_sandrakoenig) on

Hetzelfde geldt voor Zell am See – Kaprun:

Hagel bei uns 😨

A post shared by Hotel Wasserfall Fusch (@hotelwasserfall) on

Man vermist na val in beek

Vandaag was achterin het Zillertal een grote zoekactie naar een man die in de Floitenbach gevallen zou zijn. Met man en macht werd gezocht, maar de sterke stroming, omgevallen bomen en puin zorgden voor een moeilijke zoektocht. De man werd nog niet gevonden. Morgen wordt de zoektocht hervat en wordt er met helikopters gevlogen.

Wij wensen iedereen die dit weekend last heeft ondervonden van het noodweer sterkte!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in