Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Basejumper komt om het leven bij sprong in de buurt van Tignes

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op zondag heeft er een tragisch ongeluk plaatsgevonden in de buurt van het Franse skigebied Tignes, in de Savoie. Een 37-jarige Chileense wintersporter stierf tijdens een ski-basejump. De precieze omstandigheden zijn niet bekend, wel is duidelijk dat de Chileen hard de grond raakte en op slag dood was.

Ongeval tijdens basejump

Basejumpen is een vorm van parachutespringen vanaf een hoog punt, zoals een berg. Dit kan ook gedaan worden met ski’s aan, zoals deze Chileense wintersporter deed. De 37-jarige is op zondag tijdens het middaguur verongelukt. Dit gebeurde buiten de officiële skipistes op een hoogte van 2000 meter, ter hoogte van de Rocher de la Grande Parei bij Tignes. De basejumper kwam na een sprong van een 100 meter hoge klif hard op de grond terecht, waarna een getuige alarm sloeg. Hulp mocht niet meer baten.

Omstandigheden onduidelijk

Er is een onderzoek geopend naar de omstandigheden rondom dit ongeluk. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk, verklaart het Peloton de gendarmerie de haute-montagne (PGHM), de reddingsdienst van deze regio.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in