Nieuwsalert per mail ontvangen

Bakje valt van skilift in Zwitsers skigebied

In het Zwitserse gebied Fronalpstock, in de buurt van Luzern, is een stoeltjeslift van de kabel afgevallen en in de diepe poedersneeuw terecht gekomen. Op het moment van het incident zaten er 15 mensen in de skilift. Het desbetreffende bakje was gelukkig leeg, waardoor de inzittende in het bakje daarachter met de schrik vrij kwamen. 

Het gebeurt wel vaker dat mensen uit de skilift vallen, maar incidenten als deze zijn uniek. Skigebieden testen in de zomermaanden en gedurende het winterseizoen of alle bakjes goed bevestigd zijn en aan onderhoud toe zijn. Het is dan ook opmerkelijk dat er een incident als deze heeft plaatsgevonden.

De afgelopen dagen hebben experts meerdere onderzoeken gedaan naar de toedracht van het incident. Technische experts geven in een reactie het volgende aan: “Als er personen in de skilift hadden gezeten, dan had dit incident waarschijnlijk niet plaatsgevonden. Dit heeft te maken met het gewicht van de personen die in de skilift zitten waardoor de lift sowieso op de kabel had gebleven.” Na meerdere testrondes is de skilift weer in bedrijf genomen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in