Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bad Hofgastein (Pongau) wil FIS World Cup gebied worden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bad Hofgastein (Pongau) wil in de toekomst FIS World Cup super-G of reuzenslalom naar zich toe trekken. Om in aanmerking te komen investeert het gebied voor 80 miljoen euro in nieuwe skiliften en een nieuw aangelegd race-circuit. Bij het binnenhalen van het evenement kan het gebied rekening gaan houden met een enorme hoeveelheid publiciteit en een flinke stroom aan nieuwe toeristen.

Jarenlang was buurgemeente Bad Gastein met de grijze Kogel een vaste locatie voor de afdaling voor vrouwen. Om het evenement te organiseren dient het gebied 20 hectare extra skipistes aan te leggen, wat ten koste zal gaan van de bebossing. Om die reden is een milieu-effectrapportage vereist en zal dit komende periode in gang gezet gaan worden. Daarnaast dienen er tribunes aanwezig te zijn en moet de infrastructuur aangepast worden. Verwacht wordt dat alles binnen twee seizoenen is afgerond.

Bad Hofgastein staat bij veel mensen bekend als het centrale middelpunt van het Gasteinertal. Door de centrale ligging is het gebied het zonnigste plekje in het brede dal.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in