Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Auto, trein of vliegtuig? Wat is de juiste keuze voor wintersport

Wintersportredacteur

Tijdens de Krokusvakantie gaan de meeste wintersporters met de auto naar hun wintersportbestemming, maar buiten de schoolvakantie weken op zie je dat steeds meer mensen de stap durven te zetten om een ander vervoersmiddel te gebruiken. Vliegtuigmaatschappijen hebben speciale lijndiensten tijdens het wintersportseizoen ingezet om de behoeften van deze wintersporters te voorzien. Ze zeggen dat het vliegtuig nemen een stuk voordeliger is, maar is dat ook daadwerkelijk zo?

De Telegraaf crew heeft dit uitgezocht en zijn op stap gegaan met de trein, auto en het vliegtuig om dit te kunnen vergelijken. Zij hebben de route Utrecht – Obertauern (Oostenrijk) genomen om dit onderzoek te kunnen voltooien.

Auto:
De auto’s zijn in vergelijking met vroeger een stuk luxer geworden, sneller en zuiniger in brandstofgebruik. Waar we vroeger in een Fiat reden, pakken we nu onze Hybride Toyoty of luxe Mercedes of BMW. Het grootste nadeel van de auto is files. Als alle wintersporters te gelijk naar de Alpen gaan zijn files niet te voorkomen. Het is daarmee ook de grootste ergernis van automobilisten.

Reistijd: 9,5 uur
Kosten heenreis: €170,- (2x tanken)
Kofferbak en skibox vol met bagage dus de complete inventaris is mee, en vrouwlief zal niks vergeten zijn.

Trein:
Waar je vroeger gewoon moest zitten in de trein naar Oostenrijk, zijn er tegenwoordig luxe slaapkabines waar je de reis lekker kan vertoeven. Met drinkservice en eetgelegenheden lijkt het net een hotel waar je op je laptop nog wat werk kan doen of een film kan kijken.

Skitrein naar Oostenrijk gaat via Railpromo.

Gemiddelde kosten: €115,- per persoon, enkele reis.
Met het heerlijke treingeluid ben je binnen 15 uur in Obertauern.

Vliegtuig:
Het vliegtuig is een vervoersmiddel die de laatste tijd veel gebruikt wordt. Onder andere Transavia heeft flink geadverteerd met lijndiensten naar de wintersportgebieden waardoor veel wintersporters geïnteresseerd zijn geraakt.
Binnen vier uur is het mogelijk om vanuit Nederland aan je lekkere warme chocomel in het hotel te zitten. De vliegreis duurt zelf ongeveer 1,5 uur. Maar dan ben je er uiteraard nog niet. Als je op het vliegveld van Salzburg land moet je ongeveer nog een uur in de auto zitten naar je hotel/appartement (90 km).

Kosten: €93,- p.p. voor alleen de vliegreis.
Uiteraard komen daar de bus/ taxikosten nog bij om van het vliegveld naar de bestemming te komen. De bus/taxi kosten liggen rond de €40,- p.p. Het eindelijke bedrag voor de reis komt op €133,-
Houd er wel rekening mee dat je dan nog geen ski’s hebt gehuurd. De huur kosten per week zijn gemiddeld €40,- dus uiteindelijk is dit ook nog een dure grap.

Welk vervoersmiddel zou je nemen naar aanleiding van de hierboven genoemde informatie?

Ben erg benieuwd……

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in