Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Auto in het stuwmeer van Gerlos gereden dankzij vergeten handrem

Foto: Brandweer Krimml/A.Rainsberger

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zondag is de dag bij uitstek om te gaan vissen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Oostenrijk. Een 52-jarige Tiroler dacht daar gisterochtend ook zo over toen hij uit bed kwam. Hij reed daarom naar het stuwmeer bij Gerlos, want daar vang je heerlijke forellen. Zijn dag liep echter anders af dan verwacht.

Bij aankomst parkeerde de man zijn auto op een helling en bereidde hij zich voor op een heerlijk ontspannen dagje. Hij vergat daarbij wel een belangrijk detail: z’n handrem. De auto ging er daarom vandoor. Nadat de auto zonder bestuurder 20 meter door wat bosjes reed belandde hij in het water van een meter of drie diep.

Foto: Brandweer Krimml/A.Rainsberger
Foto: Brandweer Krimml/A.Rainsberger

Het ongeluk gebeurde aan de kant van Krimml. De brandweer moest eraan te pas komen om de auto weer boven water te krijgen. Voordat de auto geborgen kon worden moest hij overigens eerst nog gevonden worden door duikers. De auto was total loss, dus we hopen dat de visser nog wat forel heeft gevangen zodat zijn dag nog enigszins goed is geëindigd.

Of het water door de auto en de bijbehorende vloeistoffen is vervuild was volgens de politie niet te zeggen. Wij zijn er volgende week en zullen dan even checken of de vissen boven zijn komend drijven. Nadat we de auto op de handrem hebben gezet uiteraard.

Met goed weer kun je trouwens heerlijk zwemmen, surfen, suppen, zeilen of waterfietsen in het meer. Heerlijk! Wij hebben genoten vorige zomer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in