Nieuwsalert per mail ontvangen

Apres-ski en goed skien, waar doe je dat?

Variatie tijdens de wintersport is misschien wel het belangrijkste waar een skigebied aan moet voldoen. Iedereen houdt er van om zich lekker in te spannen om vervolgens hiervan te genieten onder het genot van glühwein of een biertje. Zonder gevoel van voldoening is het simpelweg minder leuk om te apres skiën. Maar wat als er slechts één afdaling is? Dan is de lol er al snel van af. Daarom is het belangrijk om een gebied uit te kiezen waarbij je zowel een groot en gevarieerd skigebied als een gezellig apres ski gedeelte hebt. Om die reden zullen wij in dit artikel een drietal skigebieden opnoemen waar gezelligheid en gevarieerde skipistes goed gecombineerd zijn. 


Kaprun
In Kaprun kan je vakantie eigenlijk nooit stuk. Het is namelijk een sneeuwzeker gebied door de aanwezigheid van een gletsjer. Daardoor ligt het hoogste punt van Kaprun liefst op 3.203 meter en is het gebied erg groot, waardoor je ellenlange tochten kunt maken. Over welke pistes je dat wilt doen, is helemaal aan jezelf. Kaprun heeft namelijk liefst 135 kilometer aan piste, waaronder 28 zwarte-, 51 kilometer rode en nog eens 56 kilometer aan blauwe pistes. Bovendien vind je op deze pistes allerlei leuke variaties, zoals een fun park en een halfpipe. Ook voor de Apres ski zit je in Kaprun helemaal goed. Je vindt er bars, restaurants en discotheken. Zelfs als je niet van skivakanties houdt kun je je hier goed vermaken!

Sankt Anton
Dit gebied behoort tot de top vijf skigebieden in de wereld en dat is niet zomaar. Het heeft liefst 128 kilometer aan pistes van alle denkbare niveaus. Ook is er aan de langlaufers gedacht, er is namelijk 65 kilometer aan langlaufroutes. Daarnaast is het gebied erg gevarieerd qua faciliteiten, zo is er een kinderopvang, verschillende skischolen en buiten de piste ook nog eens een groot winkelcentrum, wellnesscentra en ga zo maar door. Ook op het gebied van apres ski is st anton het neusje van de zalm!

Sölden
Sölden is onderdeel van het gebied Ötztal Arena, dat naast Sölden ook nog bestaat uit Ötz, Vent, Längenfeld, Niederthai en Umhausen. Sölden is het dorp met veruit het grootste skigebied en de meeste faciliteiten. Daarnaast is Sölden het enige gebied met liefst drie skibare toppen, ook wel de ”grote 3” genoemd. Met name voor de gevorderde skiër is hiervoor een erg mooie route uitgezet, genaamd de ”Big 3 Rally”. Dit dorp is vooral geschikt voor de gevorderde skiër, dankzij 27 kilometer aan zwarte piste en liefst 62 kilometer aan rode piste. Qua apres-ski zit je hier ook goed, het dorpje slaapt pas diep in de nacht!

Uiteraard is de bekende wintersportplaats Gerlos ook een ideaal gebied om Apres-ski en goede pistes af te wisselen. Toch is dit gebied meer bekend om de Apres-ski dan om de prachtige afdalingen.

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in