Nieuwsalert per mail ontvangen

Amerikanen pakken Slalom en Reuzenslalom

Het zijn Mikaela Shiffrin en Ted Ligety die vandaag in Lenzerheide het laatst lachen. Beide Amerikanen zijn seizoenskampioen in hun beste onderdeel. De jonge Shiffrin snoepte vandaag de laatste punten binnen om haar overwinning zeker te stellen en voor Ligety was dat vorige week al het geval. Een goed resultaat dus voor het Amerikaanse team.

Voor de race van vandaag stond Mikaela Shiffrin nog 7 punten achter op de algemeen kampioen, Tina Maze. Een vierde plek in de eerste run was daarom niet genoeg, toen Tina Maze de snelste tijd skiede. In de tweede run was het alles of niets voor Shiffrin en dat was terug te zien in haar run. Risico werd genomen en dat liep goed af. Anderhalve seconde was ze sneller dan haar directe concurrent, wat resulteerde in 0.35 seconden verschil in de totale tijd.

Ligety was vastberaden om ook vandaag de winst te pakken, alhoewel de druk er voor hem af was. Vorige week was de seizoenswinst al binnen en ook de prijs voor het algemeen klassement was al vergeven. De dagzege betekende echter de zesde winst op de Reuzenslalom voor Ligety dit seizoen. Bovendien schitteren er ook drie gouden WK medailles in de prijzenkast van dit seizoen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in