Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Amerikaanse skigebieden drastisch op zoek naar skileraren

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanwege de matige winter van vorig seizoen geven skigebieden in Noord-Amerika aan een tekort te hebben aan skileraren. Veel skigebieden zien nu al een tekort tussen de 20 a 30 procent en proberen dit op te vangen door interessantere arbeidsvoorwaarden voor te stellen. Veel Amerikaanse skigebieden plaatsen dan ook een oproep om de schaarste op te kunnen vangen.

Naast de schaarste aan skileraren gaat het ook om een tekort aan liftbediende, restaurant medewekers en extra mankracht in de skiverhuur. Om het werk in de Noord-Amerikaanse skigebieden interessanter te maken worden de banen met goede voorwaarden aangeboden. Zo stijgen de lonen aanzienlijk, hebben de werknemers de mogelijkheid om in meerdere skigebieden gratis te skiën en krijgen ze korting op eten en drinken in het gebied. 

Uiteraard blijft het afwachten hoe de winter gaat verlopen in de Amerikaanse skigebieden. Zoals het er nu uitziet wordt het een seizoen met erg veel sneeuw. Hoe meer sneeuw er valt in de skigebieden hoe meer de werkgelegenheid gaat groeien.Tot nu toe hebben de Noord-Amerikaanse skigebieden hun hoop gevestigd op skileraren die de winter in Noord-Amerika willen doorbrengen. 

Bron: Skilerareninformatie.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in