Nieuwsalert per mail ontvangen

De Alpen populaire trainingslocatie voor voetbalclubs

Ajax in het Zillertal

De frisse berglucht, prachtige omgeving en uitdagende bergen zorgen er voor dat bekende voetbalclubs de Alpen steeds vaker kiezen als thuisbasis voor een trainingskamp in de zomer. Het is dan ook de perfecte locatie, want conditietrainingen kunnen perfect uitgevoerd worden op deze hoogte en veel gebieden hebben mooie trainingscomplexen waar de voetbalclubs verwelkomt kunnen worden. De mogelijkheden in de bergen, maken de Alpen de perfecte trainingslocatie voor voetbalclubs.

In april dit jaar werd bekend dat Ajax een samenwerking is aangegaan met het Zillertal. Hierbij verzorgt de regio voor de komende drie jaar de trainingskampen in de zomer en krijgt het Zillertal promotie om het veld en via de officiële online kanalen. Ook Feijenoord is naar Oostenrijk afgereisd voor een trainingskamp, namelijk naar het populaire Seefeld.

AL GEZIEN? Skiërs spelen voetbalwedstrijd met ski’s en skischoenen aan op de piste!

Op de proef gesteld met hoogtestage

Een tijdelijk verblijf in de Alpen kan goed zijn voor de training van het uithoudingsvermogen. Dit heeft te maken met de ijle lucht vanwege de hoogte. Hierdoor wordt de aanmaak van rode bloedcellen bevorderd wat het uithoudingsvermogen vervolgens verbeterd.

Feyenoord

Naast de gezonde frisse berglucht zijn de Alpen ook erg geschikt voor andere activiteiten. Zo worden de programma’s gevarieerd ingedeeld en moeten de voetballers het uiterste uit zichzelf halen met een mountainbike. De steile hellingen in combinatie met de hoogte maken de omstandigheden extra zwaar.

Feijenoord op trainingskamp in Seefeld

Niet alleen in de Nederlandse competitie zijn er voetbalclubs naar Oostenrijk vertrokken, want ook de Engelse club Everton ziet in dat de bergen de perfecte locatie zijn voor trainingen. Montafon deelt dan ook met alle plezier de video waarin de voetballers heerlijk ontspannen aan het trainen zijn.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in