Nieuwsalert per mail ontvangen

Alpen krijgen even rust: vanaf zondag weer sneeuw

Wintersportredacteur

Na dagen van sneeuw is het eindelijk droog in de Alpen en kan het zelfs zijn dat het zonnetje zich even laat zien. Dit is helaas slechts van korte duur, want zondag en maandag komt er weer een bak sneeuw aan. In Oostenrijk wordt weer 60-100 cm sneeuw verwacht en ook in Frankrijk en Zwitserland kan het gaan sneeuwen. 

Stilte voor de storm in Oostenrijk

Op het moment is het heerlijk weer in de Oostenrijkse Alpen. Je zou bijna vergeten dat er nog steeds dorpen niet bereikbaar zijn en wegen gesloten zijn vanwege het hoge lawinegevaar. Ondanks het mooie weer waarschuwen skigebieden daarom nog steeds voor het hoge lawinegevaar buiten de pistes. Qua temperatuur zit het ook wel goed in Oostenrijk, want die ligt overal ver onder het vriespunt.

Vrijdag blijft het mooi weer en zo goed als droog, maar vrijdagavond en -nacht kan het licht gaan sneeuwen. Dit zal echter in het niets vallen in vergelijking met de hoeveelheid sneeuw die er nog aan komt. Zaterdag begint het al een beetje te sneeuwen, maar zondag en maandag zal er nog een dik pak verse sneeuw vallen. We houden de weersvoorspellingen voor jullie in de gaten en zullen binnenkort nog een sneeuwupdate schrijven.

Een deel van de redactie zit op dit moment in Ischgl en geniet daar van het zonnetje en de strakblauwe lucht. Na dagen sneeuwval is het een opluchting om eindelijk weer even mooi weer te hebben. Onderstaande foto’s zijn vanochtend in Ischgl gemaakt. Yvonne en Florien zijn aan het genieten!

Een andere deel van het team zit in Königsleitsleiten, waar ze vanochtend deze prachtige foto maakten. Hier zou je toch willen zijn? Gelukkig mag ik maandag weer richting Oostenrijk!

Eindelijk weer sneeuw voor Frankrijk

We schreven het gisteren al, maar de Franse Alpen krijgen weer sneeuw! Op het moment is het net als in Oostenrijk ook in Frankrijk prachtig weer, met lage temperaturen en zon. Daar komt gelukkig verandering in, want de komende dagen gaat het ook hier sneeuwen. In het noordelijke deel van de Franse Alpen kan regionaal 25-35 cm vallen in het dal en tot bijna 80 cm op de berg. Dit was hard nodig in Frankrijk, want sinds kerst was hier al geen verse sneeuw meer gevallen. In de zuidelijke Franse Alpen hebben ze helaas minder geluk. Hier verwachten ze slechts enkele centimeters verse sneeuw.

Zondag ook in Zwitserland verse sneeuw

In Zwitserland hebben ze ook te maken met bijzondere sneeuwomstandigheden. In het zuiden van het land ligt minder sneeuw dan normaal, terwijl in het oosten juist twee keer zoveel ligt. Als we dan kijken naar de weersverwachtingen, lopen die ook uiteen. In Zermatt ligt op de berg genoeg sneeuw, maar kunnen de temperaturen komend weekend boven het vriespunt uitkomen en gaat het slechts licht sneeuwen. In Davos kan het daarentegen flink gaan sneeuwen en worden enkele tientallen centimeters verwacht. Ook in Les Quatres Vallées kan er zo’n 30 centimeter gaan vallen de komende dagen.

 

Nederlanders krijgen rijverbod in Duitsland?

Dat de sneeuwval voor een hoop problemen heeft gezorgd, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Wegen worden afgesloten, dorpen zijn onbereikbaar en de eerste daken zijn bezweken onder de sneeuwdruk. Daarnaast gebeuren er vanwege de sneeuw een hoop ongelukken op de Duitse en Oostenrijkse snelwegen. Dat gaf onze Duitse collega’s een reden om de Nederlandse automobilist een rijverbod op te leggen voor de snelwegen. Of was het toch een grap? Je leest het in onderstaand artikel!

Duitsers grappen: “verbod voor Nederlanders op Oostenrijkse wegen”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in