Nieuwsalert per mail ontvangen

Afgelopen weekend meerdere lawineslachtoffers

Op diverse plaatsen in de Alpen zijn er afgelopen weekend lawineslachtoffers gevallen. In Zuid-Tirol werd een wintersporter die buiten de piste ging skiën op de Schnalstaler Gletscher bedolven onder de sneeuw. Zondagmiddag werd in het Turtmanntal in het Zwitserse Wallis een vermiste man dood onder de sneeuw aangetroffen. In Frankrijk viel er een slachtoffer te betreuren in Saint-François-Longchamp.

Italië: Schnalstaler Gletscher

Op de Schnalstaler Gletscher overleed zaterdagmiddag een 33-jarige Duitser aan de gevolgen van een lawine. Hij was buiten de piste gaan skiën in de omgeving van de Lazaunpiste, waarna hij werd bedolven onder een massa van sneeuw. Een tweede skiër die bij het ongeluk betrokken was, raakte niet gewond en waarschuwde de reddingsdienst. De man, die in Bolzano woont, werd na enige tijd onder de sneeuw aangetroffen. De inzet van twee helikopters en diverse reanimatiepogingen mochten niet meer baten.

Zwitserland: Turtmanntal

Een 60-jarige man uit Wallis is zaterdag in de namiddag overleden aan de gevolgen van een lawine in het Turtmanntal. Hij was alleen gaan wandelen en toen hij bij zonsondergang nog niet was teruggekeerd sloeg zijn familie alarm. Een zoekactie leverde op zondagmiddag rond 14:00 uur resultaat op. Bij de oevers van het Turtmänna beekje werd de man overleden aangetroffen.

Frankrijk: Saint-François-Longchamp

In Saint-François-Longchamp, een skidorp in de Maurienne vallei, verloor een man zijn leven aan een dubbele lawine. Hij maakte deel uit van een groep van 7-8 personen en werd onder andere vergezeld door zijn vrouw en dochter. Nadat er een lawine ontstond viel de man 50 meter naar beneden, wat een tweede lawine tot gevolg had die hem volledig bedekte. Ondanks een razendsnelle zoekactie, waarbij de reddingsdienst in 6 minuten ter plaatste was, duurde het 45 minuten voordat de man gevonden was. Het ongeval vond plaats in de omgeving van de Reverdy-piste.

Oostenrijk: Stubaier Gletscher

Op de Stubaier Gletscher heeft zaterdag een lawine de pistes weten te bereiken. Kort voor 15:00 uur ging er een lawine af in de omgeving van de Gaisskar. Enige sneeuw wist de piste te bereiken, maar een zoekactie met 40 mensen en lawinehonden sloot uit dat er slachtoffers waren gevallen.

Neem geen enkel risico…

Verse sneeuw zorgt voor hoog lawinegevaar

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in