Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Afgebrande stoeltjeslift in skigebied Savoie Grand Revard opent weer

Stoeltjeslift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Twee maanden geleden is de belangrijkste stoeltjeslift in het skigebied Savoie Grand Revard deels afgebrand. Na voltooiing van de reparaties wordt de Ebats lift op 4 februari 2023 weer geopend. Tot nu toe was het aanbod in het skigebied beperkt door de afgebrande stoeltjeslift. Gelukkig zijn in de voorjaarsvakantie alle faciliteiten weer gewoon geopend.

Brand stoeltjeslift in Savoie Grand Revard

In de nacht van 8 op 9 november 2022 brak er brand uit in het skigebied Savoie Grand Revard. Het was een flinke tegenvaller voor het skigebied omdat de brand grote gevolgen had. Een rode en een zwarte piste waren de afgelopen tijd gesloten omdat deze zonder de lift niet te bereiken zijn. Ook zijn de tarieven in het skigebied hierdoor verlaagd en is het aantal seizoensarbeiders afgeschaald.

Begin februari opent de lift weer

Nu zijn twee gebouwen bij de afgebrande stoeltjeslift weer volledig opgebouwd, betonnen steunen vernieuwd en delen van de gesmolten liftkabel vervangen. De herstelde stoeltjeslift wordt op 4 februari heropend. De wintersporters hebben dan het hele aanbod van het skigebied weer tot hun beschikking. Het liftbedrijf is opgelucht. Nu kunnen ze gelukkig volledig profiteren van de vakantieweken die eraan komen. Februari is een van de belangrijkste periodes in de winter voor veel skigebieden.

Vervelende gevolgen

Volgens france.info hebben de herstelwerkzaamheden ongeveer € 650.000,- euro gekost. En het zure is dat de oorzaak van de brand nog steeds niet gevonden is. Twee jaar eerder was er ook al eens een brand in het skigebied en dat zijn ze nog niet vergeten: “We hopen nog steeds uit te vinden wie het gedaan heeft”, vertelde de directeur van het skigebied. Het onderzoek van de politie loopt nog.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in