Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Activiteiten die je wintersport in Saas-Fee/Saastal bijzonder maken

Activiteiten in Saas-Fee/Saastal - sneeuwschoenwandelen

© Saastal Tourismus AG-Puzzle Media

Wintersportredacteur

De Walliser Alpen zijn een magische plek! Tijdens je vakantie in Zwitserland ben je omgeven door prachtige hoge bergen en heb je de mogelijkheid om allerlei bijzondere ervaringen te beleven. In het Saastal staat je niet alleen een het autovrije dorp Saas-Fee te wachten maar ook ruim 150 km aan pistes. En naast het skiën of snowboarden, kun je nog zó veel andere activiteiten in Saas-Fee/Saastal beleven!

Skiën en snowboarden in Saas-Fee/Saastal

In de meeste gevallen draait de wintersport om skiën en snowboarden. Dit is dan ook het eerste criterium als er onderzoek wordt gedaan naar een nieuwe bestemming. Zijn er genoeg kilometers aan piste? Zijn er voldoende uitdagingen voor gevorderde skiërs? En minder ervaren wintersporters zich hier ook thuis? Kijkend naar Saas-Fee/Saastal kan op deze drie vragen allemaal volmondig ‘ja’ gezegd worden.

In totaal zijn er in Saas-Fee/Saastal 150 km aan pistes te vinden. Deze kilometers zijn goed verdeeld over blauwe, rode en zwarte pistes. Daarnaast zijn er vele faciliteiten voor beginners, zoals les bij verschillende skischolen. Ook ski je hier op een hoogte van 3600 meter boven zeeniveau! Aan sneeuw is nooit gebrek, het gebied is ontzettend sneeuwzeker.

Bijzondere activiteiten in Saas-Fee/Saastal

Maar naast het ’traditionele’ wintersporten valt hier nog veel meer te doen. De activiteiten in Saas-Fee/Saastal lenen zich er goed voor om de wintersportvakantie onvergetelijk maken. Heb jij bijvoorbeeld al eens geprobeerd te langlaufen, sneeuwschoenwandelen of te skitouren?

Langlaufen door de besneeuwde lariksbossen

Langlaufen is in het Saastal zeer populair. Het is een perfecte manier om van het landschap te genieten. De 26 kilometer aan langlaufloipes zijn vanaf midden december tot eind maart (als de condities dit toelaten) geopend.

In de VVV-kantoren in Saas-Grund, Saas-Fee en Saas-Almagell kun je uitgebreid informatie en plattegronden verkrijgen als je een tripje over de loipes wilt maken. Er zijn vele verschillende mogelijkheden voor routes en als je niet meer verder kunt of wilt kun je altijd een van de bussen nemen terug naar je beginpunt.

Activiteiten in Saas-Fee/Saastal - langlaufen
© Saastal Tourismus AG-Puzzle Media

Nachtrodelen, een spannende uitdaging

Iets wat je ook zeker mee wilt maken is nachtrodelen! Dit is een hele leuke activiteit en het extraatjes is toch wel echt dat je het in de avond/nacht kunt doen. Zaklamp mee (of zet een geleende hoofdzaklamp op van de verhuur) en het is heel goed mogelijk! Je zult nooit meer vergeten hoe het was om te sleeën onder het maanlicht.

© Saastal Tourismus

Bijzonder: Sneeuwschoenwandelen

Met sneeuwschoenen kun je op plekken komen die je met je ski’s nooit kunt bereiken. En om deze reden is een van de activiteiten in Saas-Fee/Saastal die wij zeker aanraden: sneeuwschoenwandelen. In deze vakantiebestemming zijn verschillende routes die je kunt lopen om de omgeving te ontdekken. Een bijzondere route is de Winterwandelweg Mattmark. Waarbij je onder anderen langs een bijzondere kapel en het Mattmark meer komt!

Weer eens iets anders: winter via ferrata

Om te klimmen hoeft het geen zomer te zijn! In Saas-Grund kun je dit ook gewoon doen in de winter. Het startpunt van deze tour is direct buiten het dorp. Na een stijging van 150 meter, ga je verder met een gids en eindig je met 40 meter abseilen. De gehele tour duurt ongeveer twee uur en is goed te doen met grote groepen en/of kinderen.

Ziplinen, voor de waaghalzen

In Saas-Fee/Saastal kun je van een 220 meter lange zipline afdalen. Na een korte uitleg en oefenrondje kun je je helemaal uitleven in het bos van Saas-Fee. Het enige wat je nodig hebt zijn warme kleren, dikke handschoenen en hoge schoenen/laarzen. Van de verhuur krijg je nog een helm, klimharnas en verdere benodigdheden. Dan ben je klaar om te gaan en om een geweldige ervaring te beleven!

© Saastal Tourismus AG/Filme von Draussen

IJssport: curling, schaatsen of ‘Eisstockschiessen’

Twee leuke sporten die je misschien al kent zijn: curling en Eisstockschiessen. Maar heb je het wel eens overwogen om dit zelf te doen? Curling is een bekende sport en Eisstockschiessen is een variant hierop. Hierbij is het doel om een kegel 20-15 meter verderop bij een doel te krijgen. Lastiger dan je misschien denkt! Een gezellige bezigheid, vooral met een grote groep! Deze activiteiten zijn in Saas-Fee, Saas-Grund en Saas-Almagell te doen.

Als echte Nederlander weet je natuurlijk dat het ontzettend leuk is om te schaatsen. Als je je voeten met iets anders wilt bezighouden, zou je ook je latten in kunnen ruilen voor een stel schaatsen. Voor een middagje is dit een hele leuke activiteit in Saas-Fee/Saastal.

Met ski’s de berg op: skitouren

Deze bezigheid heb je waarschijnlijk al eens gezien vanuit de skilift of vanaf de piste. Bij skitouren lopen mensen met speciale ski’s de berg omhoog, daarna maken ze een (off-piste) afdaling. In Saas-Fee/Saastal kun je dit ook meemaken. Er zijn verschillende toppen waar je naartoe kunt wandelen: Fluchthorn (3794 meter), Strahlhorn (4190 meter), Haute-Route: over de Adler Pass (3789 meter) naar Zermatt, Alphubel (2400 meter), Allalin (3500 meter) of de ‘Hängend-Gletscher’ (3284 meter). Allemaal uitdagend!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saas-Fee/Saastal.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in