Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Achtergelaten snowboard triggert grote zoekactie in Gastein

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteravond vond er een grote zoekactie plaats in Bad Hofgastein nadat een snowboard zonder wintersporter werd gespot in het skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel. De hulpdiensten kwamen direct in actie omdat er wellicht een wintersporter begraven lag onder de sneeuw na een mogelijke lawine.

Achtergelaten snowboard

Aan het einde van de skidag in Gastein vonden twee skiërs een snowboard in de sneeuw bij Bad Hofgastein. Ze meldden dit bij de bergredding en omdat er verschillende sneeuwverschuivingen in het gebied hadden plaatsgevonden kwamen de hulpdiensten direct in actie. De eigenaar van dit snowboard zou bedolven kunnen liggen onder de sneeuw van de lawine.

Grootschalige zoekactie

Rond 15.30 uur kwamen 14 bergredders in actie met een helikopter en een lawinehondenteam. Op ongeveer 1750 meter hoogte werd druk gezocht naar een teken van leven. Na een nadere inspectie van de sneeuwverschuiving werd geconcludeerd dat de lawine al een tijdje geleden is afgegaan. Hierdoor kon worden uitgesloten dat er mensen begraven lagen onder de sneeuw.

Gehuurd snowboard uit 2019/2020

Uiteindelijk blijkt dat het gevonden en achtergelaten snowboard een gehuurd item is uit 2019/2020. Het snowboard lag waarschijnlijk al een lange tijd op deze plek in dit gebied, het materiaal was zelfs al roestig. Na een zoektocht van ongeveer twee uur is de zoekactie gestaakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in