Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Aantal wintersporters stabiel op 1 miljoen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Elk jaar trekken 1 miljoen Nederlanders naar de wintersportgebieden en dat worden er niet meer of minder volgens onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Crisis of niet, wintersport blijft hot. Het aantal wintersporters in Nederland is stabiel rond de 1 miljoen. Schommelingen zijn er uiteraard, maar die worden voornamelijk veroorzaakt door de actuele sneeuwsituatie in bestemmingen dichtbij huis, denk dan aan Duitsland en aan de Ardennen.

Wintesport is voor iedereen
De cijfers van het onderzoekscentrum tonen aan dat wintersport voor alle leeftijden is. De gemiddelde leeftijd van de wintersporters is 37 jaar. 22 procent van de wintersportende Hollanders is 55 jaar of ouder en 24 is nog geen 18.

Zeer tevreden
Wat opvalt in het onderzoek is de hoge waardering die wintersporters toekennen aan hun bestemming. Gemiddeld scoren de wintersportlanden Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland bijna een 8,5. Weinig reden om te klagen zou je zeggen.

Online boekingen
De opvallendste, maar niet geheel onverwachte uitkomst van het onderzoek is dat mensen vooral naar de moderne technologie grijpen om hun vakantie te boeken. Naar het reisbureau gaan is verleden tijd voor velen, want 81 procent van de vakantieboekingen worden gedaan via internet of e-mail.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in