Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Aanleg nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei mag eindelijk van start

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na veel gesteggel is er eindelijk duidelijkheid over de nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei! De bouw van deze afdaling staat al 20 jaar op de planning van de liftmaatschappij Goldried-Bergbahnen. In het begin van dit jaar zijn de plannen al goedgekeurd, alleen was de aanleg nog uitgesteld. Nu zijn toch eindelijk de start- en opleveringsdatum bekendgemaakt voor de nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei.

Nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei

Komend najaar zal de bouw van de dalafdaling in Kals-Matrei, inclusief een tunnel bij de Felbertauernstraße, van start gaan. Heinz Schultz van de Schultz Gruppe vertelt: “In een constructief overleg met de eigenaars, de verantwoordelijke autoriteiten en de gemeente hebben we dit lang geplande project nu op de rails gezet. Een laatste onderhandelingsronde vond deze week plaats. Met het positieve besluit op zak, kunnen de bouwwerkzaamheden dit najaar beginnen.” Goed nieuws dus!

Opleveringsdatum van de vernieuwingen

De oplevering is gepland voor de winter 2023/2024. De bouwkosten zijn geschat op 4,5 miljoen euro meldt Maximilian Schultz. De huidige dalafdaling naar het Goldried Hotel blijft grotendeels behouden, maar wordt wel vernieuwd. Ook zal het dalstation uitgebreid worden met een tunnel bij de Felbertauernstraße.

Wintersport in Kals-Matrei

Skigebied Groβglockner resort Kals-Matrei is één van de grootste skigebieden in Osttirol. Het skigebied bestaat uit de dorpen Kals am Großglockner en Matrei in Osttrol. Een van de mooiste aspecten aan dit skigebied is het uitzicht op prachtige Großglockner. Daarnaast is het een sneeuwzeker skigebied met een mooi aanbod aan afdalingen. Kals-Matrei is ook een echt familieskigebied. Met kinderland, oefenweides, speciale tarieven voor kinderen onder de 18 jaar, genoeg mogelijkheden voor skiles en zelfs een kinderopvang bij het bergstation Goldried.

Pistekaart Kals-Matrei
Pistekaart skigebied Kals-Matrei

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in