Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Aankomend weekend kun je nog skiën in de Wildkogel-Arena

Wintersportredacteur

Dankzij het koude voorjaar ligt er in veel skigebieden nog voldoende sneeuw voor een paar heerlijke afdalingen. Voor de Wildkogel-Arena is dat reden genoeg om nog een aantal extra weekenden open te gaan. Zeker nu toeristen weer welkom zijn in het land en ook de horeca weer open mag.

Wel is aankomend weekend de laatste mogelijkheid om te skiën in de Wildkogel Arena. Daarna is het seizoen toch echt officieel voorbij en moeten we weer wachten tot december.

Extra skidagen

Normaal gesproken kun je van half december tot na Pasen skiën in de Wildkogel-Arena. Maar, zoals je vorige week al kon lezen, is het dit voorjaar extra koud geweest. Sterker nog, de ZAMG heeft op 28 mei nogmaals de balans opgemaakt en het is zelfs de koudste lente sinds 34 jaar! Onder het mom van, ‘Ook de Wildkogel-Arena heeft gletsjerkwaliteiten’, heeft het skigebied besloten nog een aantal extra weekenden open te gaan. In de laatste twee weekenden van mei kon je hier op de latten staan en van 3 t/m 6 juni dus voor het laatst. Beetje jammer dat het reisadvies voor Oostenrijk nog op oranje staat, maar we weten nooit of daar misschien voor die tijd verandering in komt. Zo ja, dan is het best wel de moeite waard om hier last minute nog een aantal dagen te gaan skiën.

Wintersport in de Wildkogel-Arena

De Wildkogel-Arena is een fijn en zeer familievriendelijk skigebied in het Salzburgerland, niet ver van de Zillertal Arena. Vanuit de dorpen Bramberg am Wildkogel en Neukirchen am Großvenediger heb je toegang tot de ruim 75 km aan pistes die tot een maximale hoogte van 2150 meter reiken. Het aantal rode en blauwe pistes is hier vrijwel eerlijk verdeeld en daartussen vind je een aantal pittige zwarte afdalingen. Genoeg skimogelijkheden voor ieder type wintersporter! Opvallend is het schitterende uitzicht op de 3657 meter hoge Großvenediger. Een absoluut hoogtepunt is de 14 km lange rodelbaan die elke avond tot 22.00 uur verlicht is en daarmee de langste verlichte rodelbaan ter wereld is. Meer over een wintersport in de Wildkogel-Arena lees je hier.

Zomerskiën in Oostenrijk

Aankomend weekend is, zeker gezien de huidige situatie met de reisadviezen en corona, behoorlijk kort dag. Maar niet getreurd, het einde van het het skiseizoen van de Wildkogel-Arena betekent niet dat je deze zomer niet meer kunt skiën in Oostenrijk. Ook in de zomermaanden zijn er mogelijkheden om op de latten in de echte sneeuw te staan. Sterker nog, op de Hintertuxer Gletscher kan dit zelfs het hele jaar door! Benieuwd waar je nog meer kunt skiën in de zomer in Oostenrijk? Je leest het in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in