Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

8 dingen die je niet gaat missen aan wintersport

Schnapps op een ski

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersport mag dan het mooiste zijn wat er bestaat, ook hier zitten nadelen aan. Nu het seizoen op z’n eind loopt, is het tijd om eens op een rijtje te zetten wat we zeker niet gaan missen deze zomer. Wellicht verzacht dat de pijn wat van het lange wachten… Ben jij het ermee eens?

1. Skischoenen

Met stip op nummer één staan natuurlijk de skischoenen. Bijna elke skiër heeft een haat-liefde verhouding met zijn of haar skischoenen. Ze lopen ongemakkelijk, zitten niet lekker en moeten vaak veel te strak. Helemaal als je skischoenen huurt, is het comfort ver te zoeken. Blij dat je ze even een paar maanden niet meer aan hoeft.

Skischoenen pijn en warm skihok

2. Stinkende mensen in de skilift

Skileraren staan er om bekend dat ze soms (te) lang in dezelfde onderkleding rondlopen, waardoor ze aan het eind van een week niet echt fris meer ruiken. Maar ook gewone toeristen kunnen er wat van. Denk eens aan zo’n vent met een ontzettende kegel en een rookwalm om zich heen. Helemaal op warme dagen is het dan niet te harden. En als je dan ook nog eens met vijftig man in een gondel moet, is het even doorbijten tot je boven bent.

3. Schnaps

Wie regelmatig naar Oostenrijk op wintersport gaat, kent het wel: Schnaps. De kleine drankjes zijn er in vele verschillende smaken en ze zijn allemaal even vies. Toch is er altijd wel iemand van je vrienden of familie die ze wel lekker vindt en een rondje bestelt. Dan zit er helaas maar één ding op: vermannen en in één keer achterover slaan. En dan maar hopen dat hij of zij niet nog een rondje bestelt…

4. Koude tenen

Wintersport mag dan heel leuk zijn, je tenen zullen daar ongetwijfeld anders over denken. Helemaal bij temperaturen ver onder het vriespunt hebben je tenen het zwaar te verduren. Skischoenen zijn nou eenmaal niet echt lekker warm en als het te koud is, zijn je tenen (en vingers) de eerste lichaamsdelen die koud worden. Je tenen zijn in elk geval blij dat de zomer er weer aan komt.

5. Sneeuwstorm

De meeste mensen boeken hun wintersport maanden van tevoren. Zo zijn ze zeker van een accommodatie en hebben ze iets om naar uit te kijken. Het grote nadeel hiervan is, dat je geen idee hebt wat voor weer het wordt. Het kan zomaar zijn dat de pech hebt en een sneeuwstorm treft. Als het te hard waait of de wind komt uit een verkeerde richting, moet een skigebied de liften sluiten. Daar gaat je skidag…

Storm in skigebied Hochkönig

6. Wachtrijen bij de lift

Families met kinderen die nog op school zitten, moeten noodgedwongen in de vakantieperiode op wintersport gaan. Dit geldt voor het grootste deel van de wintersporters, waardoor het in de kerst- en voorjaarsvakantie vaak veel drukker is in een skigebied. In de populaire skigebieden zorgt dit voor wachtrijen voor de lift, een ergernis van veel wintersporters. Want elke minuut die je in de rij voor de lift staat, is een minuut minder skiën.

7. Kater

Helaas is niet iedereen gezegend met de eigenschap geen kater te hebben in de bergen. Deze mensen hebben het zwaar op wintersport als ze elke avond in de après-ski blijven hangen tot het licht aan gaat (of uit gaat ;-)). Elke ochtend wakker worden met hoofdpijn waar geen paracetamol tegenop kan. Zelfs de frisse berglucht helpt op dit soort dagen niet. Zij zullen blij zijn dat ze niet meer elke dag zo wakker worden.

8. Sneeuw tijdens je heen- of terugreis

Sneeuwval is altijd welkom en zorgt voor dat echte winterse gevoel, behalve als je in de auto zit. Of je nou op de heen- of terugweg bent, sneeuw onderweg is geen pretje. Het zorgt voor vertraging en bij te veel sneeuw kan het zelfs zijn dat de weg van en naar het dorp is afgesloten. En mocht de weg wel open zijn, is de kans groot dat je sneeuwkettingen nodig hebt. Sneeuw onderweg zorgt dus hoe dan ook voor gedoe.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in