Nieuwsalert per mail ontvangen

7 wist-je-datjes over wintersport in Frankrijk

Wintersportredacteur

Afgelopen week ontvingen wij een aantal feitjes over Frankrijk als wintersportland. De belangrijkste hebben wij op een rijtje gezet. Wist jij dit al over Frankrijk?

1. Frankrijk bestaat voor 23% uit bergen

In Frankrijk vind je verschillende berggebieden. De bekendste hiervan zijn natuurlijk de Alpen. Hier liggen de hoogste bergen van West-Europa en aanzienlijk de meeste skigebieden van Frankrijk. In het zuiden van Frankrijk vind je de Pyreneeën. Dan heb je nog de de Jura, dat aan de beide zijden van de grens tussen Frankrijk en Zwitserland ligt en het Centraal Massief dat je in het centraal-zuidelijke deel van Frankrijk vindt. Bij de Vogezen denk je waarschijnlijk niet zo snel aan wintersport, maar ook hier is het mogelijk.

2. Een Franse skivakantie kost gemiddeld €81,- pp/pd

Wintersportvakantie is een van de duurdere vakanties in het jaar. Naast het verblijf heb je natuurlijk ook een skipas nodig om gebruik te kunnen maken van de liften. Als je zelf geen skimateriaal hebt, dan moet je dit huren. Lunchen bij een bergrestaurant behoort ook tot de dagelijkse kosten, hier ben je gemiddeld zo’n €15 per dag aan kwijt. En met de drankjes in de apres-ski lopen de kosten aardig op.

3. Het gemiddelde vakantiebudget per skiër bedraagt €429,-

Zoals hierboven al genoemd is, is wintersport niet goedkoop. Hier spaar je dan ook het hele jaar voor, om zorgeloos te kunnen genieten van je vakantie. Op de vakantie zelf heeft de gemiddelde wintersporter in Frankrijk een budget van €429,-. Dit budget is bedoeld voor alle kosten die je maakt als je op de bestemming zelf bent. Van de boodschappenkosten tot het ’s avonds dineren, alles is in dit budget opgenomen.

4. In 2017 kostte een skipas in Frankrijk gemiddeld €25,90 per dag

De aanschaf van een skipas is een van de hoogste kostenposten van een wintersportvakantie. Ter verbeelding, een 7-daagse skipas in het hoogseizoen van Val Thorens kost zo’n €294,-. Helaas kan je niet om deze kosten heen als je de hele vakantie wilt genieten van de uitgestrekte pistes.

5. Van de vakantiegangers in Frankrijk, beveelt 90% hun skioord aan of boekt er opnieuw

In Frankrijk zijn er fantastische mogelijkheden om volop te profiteren van uitstekende faciliteiten. De sneeuwzekerheid is in de meeste skigebieden in Frankrijk hoger, dan die in bijvoorbeeld Oostenrijk. Dit komt omdat de meeste gebieden hoger liggen dan die in Oostenrijk. De ligging van de skidorpen en resorts is in Frankrijk vaak dusdanig gunstig dat het gebruik van een skibus niet nodig is. Ook voor wintersport met kinderen kan je prima terecht in Frankrijk. Het Franse Ministerie van Toerisme heeft een speciaal label in het leven geroepen voor skigebieden die voldoen aan strenge eisen voor wintersport met kinderen.

 

6. In totaal zijn er zo’n 350 Franse skigebieden

Frankrijk beschikt over de grootste skigebieden ter wereld. In de meeste gebieden vind je meer dan 100 km aan piste. Door de hoge ligging van de gebieden kun je er vanuit gaan dat er een goede laag sneeuw ligt gedurende het hele seizoen. Zoals eerder aangegeven kan je in Frankrijk in 5 verschillende gebergtes skiën, dus er is keuze genoeg.

7. Frankrijk kent 44 skioorden met het label Famille Plus

Ik had het eerder al over een label dat is uitgegeven door het Franse Ministerie van Toerisme. Dit label draagt de naam Famille Plus en geeft aan dat het gebied uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen. Een wintersportdorp dat dit label draagt is gekeurd op:

  1. Ontvangst en informatie
  2. Animatie
  3. Activiteitenprogramma
  4. Ontdekking van omgeving en cultureel erfgoed
  5. Accommodatie en restaurants
  6. Technische voorzieningen, vervoer en veiligheid

Enthousiast geraakt over Frankrijk? Kijk snel tussen onze aanbiedingen of jouw reis ertussen zit.

BRON: Mediamagazine Franse bergen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in