Nieuwsalert per mail ontvangen

7 tips om de zomer door te komen

We moeten er toch echt aan geloven. Bijna alle skigebieden hebben hun seizoen voor dit jaar afgesloten, op een paar zomerskigebieden na natuurlijk. De skispullen kunnen weer in de kast worden opgeborgen en over heel wat maanden pas weer uit de kast gehaald worden. De zon schijnt en dat betekent dat de zomer eraan zit te komen. Lees als echte wintersporter in hart en nieren 7 tips om de zomer door te komen. 

De zomer, daar is natuurlijk niets mis mee. Toch is het gemis van afdalingen maken, verse witte sneeuw, de après-ski en winterse gezelligheid sterk aanwezig in deze maanden. Het duurt lang, het wachten op een nieuw wintersportseizoen. Met deze tips kom je de moeilijke tijd toch iets beter door.

7 tips om de zomer door te komen

1. Winter voorbij? Niet overal!

Het begint weer zomer te worden en dat betekent dat de meeste bergen niet meer bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. Gelukkig bestaan er ook nog gletsjers en zomerskigebieden. In Noorwegen zijn bijvoorbeeld 3 prachtige skigebieden alleen in de zomer geopend en de condities zijn dan nog steeds om van te dromen. In skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open lees je hier meer over. In Oostenrijk en andere Alpenlanden zijn een aantal gletsjers geopend in de warme maanden en ook hier is het nog steeds heerlijk om afdalingen te maken. Het wintersportgevoel hoef je dus helemaal niet zo lang te missen!

2. Organiseer een après-skifeest

Een groot onderdeel van de winterse gezelligheid bestaat uit de levendige après-ski. Na een dag skiën heeft menig wintersporter zin in een lekker drankje, een praatje en typische après-skimuziek. Je bent niet de enige die het wintersportgevoel zo mist, dus nodig je vrienden uit en maak er een gezellige winterse zomeravond van. Met muts en skikleding uiteraard.

Foto: Zillertalarena.com

3. Ga de indoor skibanen op en werk aan de techniek

Hoewel veel skigebieden hun deuren sluiten, blijven de indoor skibanen open. Het echte gevoel van bergen afdalen tref je hier niet, maar het komt aardig dichtbij. En dat niet alleen, want in de zomer heb je tijd genoeg om eens goed aan de techniek te werken. Ga tijdens de zomermaanden de indoor skibanen op, besteed aandacht aan je techniek en keer als betere skiër terug naar de besneeuwde bergen.

Skiën in SnowWorld Zoetermeer (Foto: Snowlife)

4. Waterskiën is het nieuwe wintersporten in de zomer

Welke zomeractiviteit lijkt het meest op skiën? Waterskiën natuurlijk! Ga met het warme weer het water op en glijd met ski’s over de ruige golven. Het is ontzettend leuk en past goed bij de weerperiode. Terwijl je tijdens de wintersport snel toe bent aan een warme kop chocomel, is het in de zomer heerlijk om een frisse duik in het water te maken. Waterskiën is het nieuwe wintersporten in de zomer. En waterskiën kan ook op een extreme manier!

5. Kijk de wintersportbeelden van vorig seizoen terug om na te genieten

Wanneer je iets mist, heb je snel de behoefte om herinneringen terug te halen van deze periode. Zoek de foto’s en video’s van afgelopen winter op. Pluis de beelden uit, kijk er aandachtig naar en gun het jezelf om even na te genieten. Voor de creatievelingen is het natuurlijk een ideaal moment om van het vorige wintersportseizoen een mooie collage of edit te maken. Zo word je herinnerd aan een fijne tijd, een tijd waar de bergen bedekt werden met een dikke laag sneeuw. Door te kijken naar de foto’s en video’s kun je de zomer misschien iets gemakkelijker doorkomen.

6. Bier drinken in de zomer is net zo leuk!

Wat drink je het liefst tijdens de wintersport? Bier en Glühwein is vaak het antwoord. Een leuk en waarschijnlijk al bekend feitje: bier drinken kan in de zomer ook en het is net zo leuk. Je wordt dan niet omringd door mensen die een hele dag wintersport achter de rug hebben, maar het drankje proeft er niet minder op. Gezelligheid vind je niet alleen in de winter. Ga er een zomeravond heerlijk op uit met vrienden en drink samen wat biertjes. Vergeet dan niet de Oostenrijkse of Franse biertjes te kopen in plaats van de ‘standaard’ pils in de kroeg op de hoek.

7. Boek je volgende wintersportvakantie alvast

Wat helpt er tegen de wintersportkriebels? Het vastleggen van een volgende skivakantie natuurlijk! Je hebt een vaste datum waar je naar kunt uitkijken en dagen die je af kunt tellen. Je oriënteert je intensief op je volgende wintersportbestemming en bent er in de zomer dus enigszins mee bezig. Bekijk hier de interessante aanbiedingen voor de kerstvakantie en hier alvast voor de krokusvakantie.

Wachten op een nieuw wintersportseizoen duurt helaas lang en hoewel er handige tips zijn, blijft het verlangen naar de witte bergen groot. Geniet van de zomer, bezoek een gletsjer of zomerskigebied en kijk alvast uit naar een nieuw seizoen vol wintersportplezier!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in