Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

7 skigadgets die je dit jaar aan Sinterklaas moet vragen

Wintersportredacteur

Altijd is het weer diep nadenken wat je aan Sinterklaas moet vragen, maar dat is dit jaar niet nodig. Dit zijn de 6 gadgets die je dit jaar op je verlanglijstje kan schrijven. Het zou toch mooi zijn als je ze binnenkort in je schoen vindt.

1. Drone Lilly

Iedereen aan de drone
Drone Lily heeft voor veel opschudding gezorgd. Het is namelijk ’s werelds eerste ‘throw-and-shoot’ drone die zonder afstandsbediening gebruikt kan worden. Je gooit ‘m in de lucht en Lily vliegt automatisch achter je aan door het ingebouwde volgsysteem. Drone Lily blijft altijd op een maximale afstand van 30 meter en vliegt maximaal 40 km per uur. De drone wordt geleverd vanaf februari 2016, dus vanaf dan kun je drones tegen liftpalen zien vliegen.

Prijs: $799 | Waar te koop: https://www.lily.camera 

2. GogglePal

Real-time statistieken en navigatie in je skibril
Skiën gaat met de GogglePal steeds meer lijken op een geweldig videospel. Met de universele GogglePal worden statistieken als snelheid en afgelegde kilometers in je skibril geprojecteerd en word je constant voorzien van informatie. Je kunt met het meest geavanceerde model zelfs navigeren en schatten zoeken. Ideaal of enorm irritant tijdens het skiën? Helaas heb je ‘m dit jaar nog niet op tijd binnen van de Sint.

Prijs: $145-325  Waar te koop: Pre-order op www.gogglepal.com

3. TomTom Bandit

TomTom slaat nieuwe weg in
Dat TomTom zo nu en dan uitstapjes maakt buiten de navigatiewereld wist je vast wel. Maar heb je al gehoord van hun nieuwe actiecamera? De TomTom Bandit werd dit jaar als concurrent van de GoPro’s op de markt gebracht. Een gedurfde zet, want de marktleider krijg je niet zo maar uit het veld geslagen. Met bewegings- en GPS sensoren, 16 MP CCD sensor, sterke processor, groothoeklens en een zeer gebruiksvriendelijke applicatie timmert het bedrijf aan de weg.

Prijs: €429 | Waar te koop: www.tomtom.com

4. A-BOM goggles

Nooit meer spugen in je sneeuwbril
Spugen in je sneeuwbril om beslagen lenzen te voorkomen is verleden tijd. In de dit jaar gelanceerde A-BOM goggles zit de baanbrekende KLAIR™ technologie van moederbedrijf Abominable Labs die werkt als de achterruitverwarming in je auto. De streepjes van je achterruit zijn daarbij vervangen door een flinterdun transparant laagje tussen de dubbele beglazing.

Prijs: $250 | Waar te koop: www.abom.com

5. Kniebrace met gasveren 

Kniebrace met gasveren: AGAINER
Het is een revolutie in de wereld van kniebraces: een skibrace met gasveren die de druk op je knieën tot wel 70% kan verlichten. Als je dus gedwongen bent (bijna) te stoppen met skiën, dan kan dit zomaar je laatste redding zijn om nog jaren door te gaan met de prachtige sport.

Prijs: € 799 | Waar te koop: www.againer-ski.com

6. Autosteady stabilisator

Niet meer misselijk worden van video’s bekijken
Video’s met bloed zijn naar, maar op een goede tweede plaats komen video’s met trillende beelden. Daar word je af en toe bijna wagenziek van. Een oplossing daarvoor is de AutoSteady stabilisator. De AutoSteady zorgt ervoor dat je smartphone of GoPro omgetoverd wordt tot een professionele gestabiliseerde camera. Ideaal voor op de piste, want schokvrij filmen tijdens het skiën is met de hand onmogelijk.

Prijs: $399-509 | Waar te koop: Op dit moment is er een crowdfunding project gaande op Kickstarter om deze nieuwe gadget te kunnen gaan vermarkten.

7. I Love Skiing cap

I Love Skiing pet

Ben jij een echte ski-liefhebber en ben je direct verliefd op de I Love Skiing cap? Deze cap is ideaal om lekker nonchalant achterste voren te dragen in de apres-ski bar. Dit jaar is deze cap voor het eerst online te bestellen. Dus mocht je de andere producten iets te duur vinden, dan is deze cap een goed en hip alternatief.

Prijs: €29,95 | Waar te koop: www.iloveskiing.org

En… al enig idee welke het wordt?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in