Nieuwsalert per mail ontvangen

7 redenen om naar Oberstdorf – Kleinwalsertal op wintersport te gaan

Een aantal weken geleden ging de reis naar Oberstdorf – Kleinwalsertal. Bij het noemen van dit gebied bij vrienden en familie, kregen we meteen veel positieve reacties. Skiën in twee landen, super voor kids en snel te bereiken. We werden natuurlijk meteen nieuwsgierig. Op naar Oberstdorf – Kleinwalsertal om het zelf te ontdekken. En niets bleek minder waar. Zeker na het doen van een Skisafari in twee landen, werden we fan van Oberstdorf – Kleinwalsertal. Waarom? Dat lees je hieronder!

#1. Makkelijk te bereiken

Zeker één van de grootste voordelen aan Oberstdorf – Kleinwalsertal. Het Oostenrijkse Kleinwalsertal ligt in de deelstaat Vorarlberg, in het westen van Oostenrijk. Oberstdorf ligt in het Duitse Beieren. Dit betekent dat je in Duitsland, of net over de grens zit. Met de auto is het zo’n 8 uur rijden vanaf Utrecht (zonder pauze) en het Kleinwalsertal is slechts 15 á 30 minuten rijden verder, afhankelijk van waar je naartoe moet. Zeker met kinderen in de auto is deze afstand relatief makkelijk te overbruggen. Ga je met het openbaar vervoer? Met de trein ben je vanaf Utrecht in 9 uur in Oberstdorf, met slechts 1 of 2 keer overstappen.

#2. Wintersport in twee landen

Het gedeelte ‘Oberstdorf’ ligt in Duitsland en het ‘Kleinwalsertal’ in Oostenrijk. Dus je kunt hier in twee landen skiën. Het skigebied Fellhorn / Kanselwand biedt zelf de mogelijkheid om van het ene naar het andere land te skiën.

#3. Elk skigebied heeft een eigen karakter

In totaal vind je in Oberstdorf – Kleinwalsertal 5 skigebieden. In Duitsland kun je naar de Nebelhorn, Söllereck en Fellhorn. In Oostenrijk vormt de Fellhorn samen met Kanzelwand één gebied. Daarnaast biedt het Kleinwalsertal Heuberg Arena / Walmendingerhorn en Ifen. Het bijzondere aan deze skigebieden is dat ze allemaal echt een eigen karakter hebben.

#4. Perfect voor gezinnen met kinderen

Als er iets is waarvoor je naar Oberstdorf – Kleinwalsertal moet, dan is dat wel om de kinderen te leren skiën. Op veel plekken vind je leuke kinderlanden en liften toegankelijk voor kinderen en beginners. In het skigebied Heuberg / Walmendingerhorn vind je veel pistes en liften laag in het dorp, waardoor dit gebied zeer toegankelijk is voor de kinderen. En, dankzij de overzichtelijkheid en kleinschaligheid van de skigebieden is de kans groot dat je de kids tijdens de skiles (van de Nederlandse skileraar) tegenkomt.

#5. Knusse dorpjes en een leuke winkelstad

In Duitsland verblijf je natuurlijk in de stad Oberstdorf. Het centrum is relatief groot en er is hier een ruime keus aan winkels en restaurants. Prima om lekker rond te struinen. Wil je liever een knus en klein dorp? Dan zijn Riezlern, Hirschegg en Mittelberg in het Kleinwalsertal alle drie geschikt. 

#6. Leuke activiteiten naast de piste

Oberstdorf – Kleinwalsertal is natuurlijk niet alleen geschikt voor families met kinderen. Eigenlijk is het geschikt voor elke generatie en type wintersporter. Wil je graag wandelen? Dan ligt er een prachtig wandelnetwerk (meer dan 50km aan winterwandelwegen) op je te wachten, verdeelt over de verschillende skigebieden. Ook kun je in Oberstdorf – Kleinwalsertal langlaufen, snowbiken, rodelen en een hondensledetocht doen. Daarnaast is Oberstdorf een erg leuke stad om een dagje te gaan winkelen.

#7. Je kunt er een skisafari doen

Wellicht heb je dit in het vorige blog over Oberstdorf – Kleinwalsertal al gelezen? Ondanks de verschillende skigebieden kun je hier een fantastische skisafari doen. Je begint bij de Fellhornbaan, dan steek je de grens over naar de Kanselwandbaan. Hier loop je in slechts 5 minuten naar de Parsennbaan, vanwaar je helemaal kunt skiën naar de Walmendingerhorn. Deze tocht is zo’n 30 kilometer lang en erg leuk om te doen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in