Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

6 liftmedewerkers gered uit gondel in Oostenrijks skigebied

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren heeft er een grote reddingsactie in het Oostenrijkse skigebied Feuerkogel plaatsgevonden. Toen de gondel ’s ochtends in gebruik genomen werd, werd tijdens de routine controlerun een noodstop ingeschakeld vanwege een technisch defect. Afgelopen dagen stormde het flink in de regio en de gondellift heeft hierdoor stormschade opgelopen. Zes liftmedewerkers zaten op het moment van de noodstop in de lift en moesten gered worden.

Storm in Oostenrijk

De afgelopen dagen was het stormachtig in delen van Oostenrijk. Onder andere in Opper-Oostenrijk zijn meerdere brandweerkorpsen ingezet om de schade, die door de storm veroorzaakt is, te verhelpen. Van omgevallen bomen tot verkeersongevallen, het ging er heftig aan toe. Ook in het skigebied Feuerkogel heeft de storm schade veroorzaakt. Een kabel van de Feuerkogelbahn is in de ochtend geknapt tijdens de controlerun.

Reddingsactie bij de Feuerkogelbahn

Zes medewerkers bevonden zich op het moment van de controlerun in de gondelbahn. De lift maakte een noodstop tijdens de eerste run van de dag. De medewerkers zaten hierdoor vast in de gondel en moesten uit de Feuerkogelbahn gered worden. Een politiehelikopter kwam direct in actie waardoor de liftmedewerkers geen moment in gevaar waren. De bergreddingsdienst van de Ebensee en de Salzburger Alpen en luchtpolitie waren aanwezig voor de reddingsactie in het skigebied.

Tijdelijk buiten bedrijf

De Feuerkogelbahn is vanwege het incident tijdelijk buiten bedrijf. Zodra er meer informatie is over de heropening zal deze verschijnen op de website van het skigebied. Voor nu vragen ze om begrip en werken de medewerkers in het skigebied hard om het defect te verhelpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in