Nieuwsalert per mail ontvangen

6 alternatieve manieren van après-ski in Frankrijk

Wintersportredacteur

Wie aan wintersport denkt, denkt aan mooie witte afdalingen, een strakblauwe lucht en natuurlijk aan een lekker drankje tijdens de après-ski. Want wintersport is natuurlijk meer dan alleen maar skiën en snowboarden. Gezellig met z’n allen nog wat drinken na afloop van een prachtige skidag is ook onderdeel van de wintersport. En of je dat nou met 1.000 anderen doet of gewoon met z’n tweetjes in een gezellig hutje, après-ski hoort erbij. 

Dat is natuurlijk de standaard après-ski die je overal hoort, maar je kunt ook eens creatief doen en op een andere manier après-skiën. Wij hebben daarom 6 alternatieve manieren van après-ski in Frankrijk voor je op een rijtje gezet. Deze manieren van après-ski zijn ideaal voor stellen zonder kinderen.

1. Tomorrowland

Na 13 succesvolle edities van Tomorrowland in België, wordt dit jaar de eerste winterse editie georganiseerd. Voor de eerste editie van Tomorrowland Winter komt het populaire festival naar Alpe d’Huez. Van 9 tot en met 16 maart staan grote internationale DJ’s op sprookjesachtige podia in het hele gebied. Zelfs op 3.330 meter hoogte kun je feesten tijdens dit winterse festival. Als dat geen tof alternatief voor de gewone après-ski is?!

2. La Folie Douce in Val Thorens

In La Folie Douce in Val Thorens begint de après-ski al vroeg. Vanaf 12:00 ’s middags kun je hier in de buitenlucht op de dansvloer terecht voor de eerste danspasjes. Door het seizoen heen verzorgen diverse DJ’s knallende optredens en klinken lekkere beats uit de speakers. Voeg daar nog twee saxofonisten aan toe en je hebt gegarandeerd een spetterend feest. Dagelijks zoeken honderden mensen de dansvloer van La Folie Douce op om op 2.500 meter even lekker los te gaan.

3. Jazz’Alp Festival

Na twee succesvolle edities keert ook dit jaar het Jazz’Alp Festival weer terug. Het vindt plaats van 8 tot en met 16 maart in l’Alpe du Grand Serre. Het concert op de openingsavond is al uitverkocht, maar er zijn nog steeds kaarten beschikbaar voor de andere shows. Alle optredens beginnen om 20:30 uur en vinden plaats in het centrum van het dorp. Op het programma staan verschillende optredens die allemaal in het teken zijn van jazzmuziek.

4. Paragliden bij zonsondergang

Een zonsondergang in de bergen is adembenemend, maar je kunt dit nog een stukje mooier maken. Ga paragliden bij zonsondergang en je maakt de mooiste zonsondergang van je leven mee. Zwevend boven de diepe dalen en tussen de hoge bergen, zie je de zon langzaam zakken. Een mooiere zonsondergang vind je bijna niet. Dit kun je onder andere doen in La Plagne, bij de Elpro Ski School.

5. Een nacht in een iglo

Slapen bij een temperatuur van 2°C, niet iedereen wordt daar heel enthousiast van. Toch is het leuk om een keer te proberen en dat kan in iglodorp Williwaw in Orcières Merlette. Voor deze overnachting kun je speciale slaapzakken huren die je beschermen tegen de kou. Geniet van een prachtige zonsondergang onder het genot van een warme maaltijd voordat je gaat slapen. Het is sowieso een nacht die je niet snel zal vergeten.

6. Nachtwandeling

In plaats van aan het eind van de dag meteen de kroeg in te duiken, kun je ook nog een mooie wandeling maken door het winterse landschap. Dit kan in het Franse Aussois. Hier maak je een wandeling door de prachtige omgeving in het donker. Een uur wandelen in een stille wereld. Zo kun je goed ontspannen. Na een uurtje wandelen kom je bij een berghut waar een heerlijke fondue op je staat te wachten. Een prima alternatief voor de après-ski.

Meer informatie over wintersport in Frankrijk vind je hier!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in