Nieuwsalert per mail ontvangen

5x waarom de voorjaarsvakantie de beste wintersportvakantie is

Wintersportredacteur

Waarom zou je in de voorjaarsvakantie op wintersport gaan? Het kan druk zijn bij de liften, maar zijn er ook veel voordelen om dan op wintersport te gaan. Daarnaast heeft op tijd boeken voor de voorjaarsvakantie ook zijn voordelen. Er zijn vaak extra acties in november en je hebt voldoende keuze uit mooie accommodaties. Waarom zou je tijdens de voorjaarsvakantie op wintersport moeten?

1. Gezelligheid tijdens de après-ski

Omdat iedereen op vakantie gaat in deze periode is ook de après-ski gezellig druk en is het feest hoe dan ook lekker uitbundig in de après-ski walhalla’s zoals St. Anton, Westendorf en Gerlos. Dit is de periode waarin iedereen leeft op die top van de wintersport, ook de inwoners van de dorpen!

après-ski hits 2019

2. Voldoende sneeuw

Omdat je middenin de winter op vakantie gaat heb je de meeste kans op voldoende sneeuw, ook in de lager gelegen gebieden zoals de Wilder Kaiser of zelfs dichter bij huis, in Willingen en Winterberg.

3. Lekker wat zonuren

Omdat de kortste dag al lang en breed achter de rug is, profiteer je al van veel meer zonuren en is de laatste afdaling ook niet meer in de schemer zoals in januari nog wel het geval is. Dus naast die kilometers op de piste kun je ook al prima vertoeven op de terrassen van de hutten met een drankje. En vergeet de zonnebrand niet, want hoog in de bergen, met dunnere lucht kunnen de zonnestralen vrij hun gang gaan!

4. Niet te koud, maar ook geen papsneeuw in de middag

Meestal is januari een erg koude maand en omdat in februari de zon al meer uren maakt boven de bergen is het meestal minder koud, maar ook niet te warm dat de sneeuw smelt. Ga je eind maart of in april, dan kun je meestal maar een deel van de dag profiteren van optimale pistecondities. Kortom, op wintersport in de voorjaarsvakantie is genieten van begin tot eind!

5. Iedereen is in de top-modus voor wintersport

Juist omdat dit de hoogseizoen weken zijn is iedereen in de top-modus voor wintersport. Picture perfect zeg maar! De skileraren en leraressen zijn vol energie, ze zijn warmgedraaid in de weken ervoor en klaar voor de piek in het seizoen. Ook kun je meezingen met de après-ski hits die dan allemaal bekend zijn, de DJ’s weten precies welke plaatjes ze op moeten zetten om iedereen in de feestmodus te krijgen.

Zoveel redenen om in februari de wintersport te beleven in de bergen. Bovendien is het lekker bijkomen na de donkere dagen van december en januari en je kunt je met volle energie gaan richten op het voorjaar. Misschien zit er nog een wintersport in maart in?

BEKIJK DE VOORJAARSDEALS

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in