Nieuwsalert per mail ontvangen

5 redenen waarom het nooit te laat is om te beginnen met skiën

Skiën is net zoiets als lopen en fietsen. Je leert het als klein kind en vervolgens kun je het je hele leven. Echter leert niet iedereen als klein kind skiën. Gelukkig is dit geen probleem en is het nooit te laat om te leren skiën. Zou jij iemand weten die nog op latere leeftijd moet leren skiën?

Als skileraar heb ik vorig jaar een ouder echtpaar skiles gegeven. Beide waren zij een jaar of 70 en gingen ze voor de eerste keer skiën. Ik had veel bewondering voor hen en dit was dan ook het moment dat ik me realiseerde dat het nooit te laat is om te leren skiën. Mocht je zelf nog twijfels hebben, dan kunnen deze redenen je misschien overtuigen om het alsnog aan skiën te beginnen.

1. Het heeft iets magisch

Vroeger als klein kind vond je het al magisch als er witte vlokken naar beneden dwarrelde. Dit kinderlijke gevoel komt terug als je over de sneeuw van de berg afglijdt. De prachtige witte omgeving en de knisperende sneeuw onder je ski’s zorgen hiervoor. Het is dan ook zeker het overwegen waard om deze winter toch eens een stapje op de ski’s te zetten.

2. Je bent nooit te oud om te leren

Ze zeggen altijd jong geleerd is oud gedaan, maar dit betekent nog niet dat je als je iets ouder bent dat je niks meer kunt leren. Het is goed om je te blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Hier is skiën een goed voorbeeld van. Tijdens het skiën gebruik je namelijk een hoop technieken tegelijkertijd.

 

3. Sneeuw blijft altijd leuk

Of je nu jong bent of oud, sneeuw is altijd leuk om in te spelen. Rollen door de sneeuw, sneeuwballen gooien, het blijft je hele leven leuk. Echter ligt er in Nederland lang niet altijd sneeuw. Om deze reden zoek je dus de sneeuw op tijdens de wintersport. Vervolgens kun je dan de hele dag genieten van sneeuwpret.

4. Het is gezellig

Geloof het of niet, maar skiën is vooral heel gezellig. Doordat je deze sport met de hele familie en vriendengroep kan beoefenen kan je de hele dag met elkaar optrekken en zo nu en dan lachen om een blunder van een ander. Vervolgens kun je aan het einde van de dag nog even met zijn alle nagenieten in de après-ski. Hier zit tenslotte ook het woord skiën in.

5. Familievakantie

Hoe leuk is het om met de hele familie op vakantie te gaan? Precies hartstikke leuk, alleen laten de kinderen het met de zomervakantie al snel afweten. Bij de wintersport ligt dit anders, dan willen ze op latere leeftijd ook nog mee om met de oude lui in de sneeuw te rollen. Echter moet je om er een succes van te maken wel zelf op de ski’s. Maar voor een familievakantie heb je dit wel over toch?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in