Nieuwsalert per mail ontvangen

5 outdoor alternatieven voor wintersport

Denk je aan wintersport, dan denk je vrijwel direct aan skiën of snowboarden. Onterecht! Want er worden ook tal van andere activiteiten georganiseerd in de frisse poedersneeuw, als alternatief bij slecht weer of als afwisseling op de gebruikelijke sporten. Tokkelen, paragliden, een ritje in de bobslee of ouderwets gezellig rodelen! Maar wat te doen als het hartje zomer is? Ook dan zijn er voldoende alternatieven te bedenken op de traditionele activiteiten. Stuk voor stuk stomen ze je off-season klaar voor je volgende wintersportavontuur.

1. Suppen

Wie in de zomer op zoek is naar dat echte boardgevoel, komt al gauw uit bij watersport. Het strand is echter niet voor iedereen om de hoek, dus een middagje surfen is voor velen al gauw een hele onderneming. Gelukkig is er een alternatief dat in alle Nederlandse wateren te beoefenen is (zelfs in de grachten van Utrecht): Suppen! Staand of zittend beweeg je je al peddelend voort op een grote surfplank. Zo bekijk je de binnenstad eens vanuit een compleet nieuw perspectief en geniet je van een super actieve middag. Doe een waterdicht telefoonhoesje (of maak een hoesje) om je smartphone en gaan met die banaan!

2. Grasskiën

In Nederland wordt deze sport niet veel beoefend: er is tenslotte een flinke helling voor nodig. Gaan we echter de grens over, dan zijn er volop mogelijkheden. Skiën op gras is qua techniek vergelijkbaar met skiën op sneeuw. Er zijn alleen andere ski’s voor nodig en je draagt meer bescherming vanwege de hardere ondergrond. De sport wordt gebruikt om topsporters in warmere gebieden getraind te houden. Waarom zou jij niet hetzelfde doen?

3. Mountainboarden

Mis je in de zomer de frisse wind in je haren en de rush tijdens het afdalen van de helling? Dan is mountainboarden het – tikje extreme – alternatief dat je zoekt. Een mountainboard heeft nog het meest weg van een skateboard met luchtbanden. Dankzij stevige bindingen blijft je nieuwe vervoersmiddels gegarandeerd op zijn plek en ben je klaar om te vertrekken. Op verschillende plekken in Nederland en België is de sport te beoefenen. Iedere locatie kent hellingen van verschillende niveaus, voor zowel de beginnende als gevorderde boarder.

4. Longboarden

Een zomerse activiteit die steeds meer aan populariteit wint is longboarden. Lekker downhill, cruisen of als praktisch transportmiddel van A naar B. Na een middagje oefenen staat deze hippe plank garant voor dagen plezier en een fantastische nieuwe hobby. Er is voor iedere stijl, wens en portemonnee een geschikt exemplaar te vinden. Het board is volledig naar persoonlijke smaak aan te passen. Bijvoorbeeld met wielen met LED-verlichting! Maak net als op wintersport je look helemaal compleet en match je streetwise outfit met leuke en handige telefoon accessoires voor je smartphone.

5. 2Wheelboarden

Deze trend is ontstaan in Australië. Vanwege de afstand en het klimaat is een afdaling op een echte piste voor veel inwoners ondenkbaar. Om de ervaring na te bootsen ontwikkelde zij een 2Wheelboard: een snowboard met twee opblaaswielen. De bewegingen om vooruit te komen of vaart te maken zijn vergelijkbaar als op een echt snowboard. Doe je sportarmband dus maar om, je oordopjes in and let’s roll!

We hoeven niet stil te zitten deze zomer en er is dan ook geen excuus om niet in shape te blijven. Alternatieven genoeg! Waar je voorkeur ook naar uit gaat: vergeet in ieder geval niet om jezelf te voorzien van de nodige bescherming. Met welke sport breng jij het liefst de zomer door?

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in