Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 leuke skigebieden waar je kunt skiën met Pasen

Skiën met Pasen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Heel leuk voor als je echt nog niet gedag wilt zeggen tegen de sneeuw: skiën met Pasen! Het wintersportseizoen is met de komst van de lente zéker nog niet voorbij. Veel skigebieden zijn tot en met de paasdagen geopend en sommige bestemmingen sluiten zelfs nog lang daarna hun deuren niet. Waar je de perfecte combinatie vindt van uitstekende sneeuw, lekker weer, mooie pistes, goed eten en leuke aanbiedingen? Dit zijn vijf leuke skigebieden waar je kunt skiën met Pasen!

Skiën met Pasen

De meeste skigebieden wachten Pasen af voordat ze definitief het skiseizoen beëindigen. Wil je dus nog even gaan skiën met Pasen, dan kun je op veel plekken nog prima terecht. De paasdagen vallen dit jaar op 31 maart en 1 april. Wil je verzekerd zijn van uitstekende omstandigheden, goede pistes en een heerlijk voorjaarszonnetje? Kijk dan eens naar onderstaande skigebieden! Hier kun je nog prima even gaan skiën met Pasen, pauzeren met de lekkerste Alpengerechten en voor de laatste keer genieten van de sneeuw voordat het skiseizoen echt voorbij is. We hebben niet alleen mooie skigebieden voor een wintersport met Pasen voor je uitgezocht, ook zitten er een paar toffe aanbiedingen bij. Ga jij nog één keer die kant op?

Skiën met Pasen in Oostenrijk

1. Het Zillertal

Een wintersport in het voorjaar in het Zillertal is nog prima mogelijk. Drie skigebieden in het Zillertal zijn nog tot en met Pasen geopend. Een heerlijke tip is om nog even met Pasen op wintersport naar Königsleiten te gaan, maar wil je voor optimale sneeuwzekerheid gaan, dan is de gletsjer een aanrader. De Hintertuxer Gletscher is het enige skigebied in Oostenrijk dat 365 dagen per jaar open is en biedt geweldige omstandigheden voor een paar fijne dagen in de voorjaarssneeuw.

Ribbels ski

2. Val Thorens – Les Trois Vallées

Favoriet onder veel wintersportliefhebbers voor een voorjaarstripje naar de sneeuw: Val Thorens. Het Franse skidorp ligt op een hoogte van 2300 meter en biedt daardoor tot laat in het voorjaar geweldige sneeuwomstandigheden. Niet alleen kun je nog fantastisch genieten van de mooie pistes van Les Trois Vallées, ook voor een hoop gezelligheid ben je op deze bestemming aan het juiste adres. Rond deze periode zijn er doorgaans veel leuke feestjes en galmt de muziek over de pistes van het gigantische Franse skigebied. Een mooie bestemming waar je absoluut fijn kunt skiën met Pasen!

3. Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

Absoluut een topbestemming waar je kunt skiën met Pasen, is het Oostenrijkse Ischgl. Niet alleen liggen de pistes er dan nog super bij, ook vinden er tal van toffe evenementen plaats. En wat Ischgl in petto heeft voor het Top of the Mountain Closing Concert? Niemand minder dan de Black Eyed Peas zullen de seizoensafsluiter verzorgen. Maar voordat dat plaatsvindt, kun je er nog prachtige afdalingen maken op goede sneeuw en volop genieten van culinaire lekkernijen. Echt een tip, dus!

4. Zell am See-Kaprun

Een ander leuk skigebied waar je nog fijn kunt skiën met Pasen, is Zell am See-Kaprun. Vanuit Kaprun kun je direct de gletsjer van het skigebied bereiken, de Kitzsteinhorn. De pistes op de gletsjer zijn doorgaans tot half juli geopend en bieden daardoor perfecte omstandigheden voor een wintersport in april. Goede sneeuw, mooie afwisselende en vooral ook uitdagende pistes en gezellige restaurants in het dorp en op de piste. Geen wonder dat jaarlijks veel mensen de weg naar de Kitzsteinhorn weten te vinden buiten het hoogseizoen. Het is er prachtig!

5. Saas-Fee

De laatste bestemming in het rijtje leuke skigebieden waar je kunt skiën met Pasen, is Saas-Fee. De Zwitserse wintersportbestemming is bij uitstek een topplek om de laatste paar dagen in de sneeuw te beleven, voor het definitieve einde van het seizoen. Saas-Fee strekt zich uit van 1500 tot 3600 meter hoogte en biedt daarom uitstekende pistecondities. Zelfs als het zonnetje lekker schijnt, en dat doet het vaak in april, kun je in Saas-Fee skiën op perfecte sneeuw. Maak nog een paar lekkere afdalingen, plof neer op een gezellig terras met een Zwitsers berggerecht, warm op in de zon en kijk je ogen uit bij tientallen vierduizenders… Wij zouden het wel weten ;-).

Nog even naar de sneeuw…

Naast bovenstaande bestemmingen kun je op veel meer plekken in de Alpen terecht om te gaan skiën met Pasen. De laatste zonnestralen meepakken, van de sneeuw proeven en nog één keer heel hard genieten voordat we weer een jaar moeten wachten? Profiteer van de scherpe prijzen die reisorganisaties nu kunnen bieden met hun last minute aanbiedingen en maak het wachten op volgend wintersportseizoen net iets minder lang.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in