Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

40 jaar vermiste man gevonden op gletsjer Nieuw Zeeland

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een man die al 40 jaar vermist was is door bergbeklimmers gevonden op de Aoraki-Mt Cook gletsjer in Nieuw-Zeeland. Dit hebben de plaatselijke autoriteiten bevestigd aan de media. Twee klimmers kwamen het lichaam tegen tijdens hun tocht op de gletsjer, waarna direct het onderzoek van de politie is ingegaan. Hieruit is gebleken dat het gaat om de toen negentienjarige David Moen die tijdens een beklimming samen met een vriend bedolven werd onder een lawine.

Het tweede lichaam dat gevonden is, wordt op dit moment onderzocht. De kans dat het gaat om de mede beklimmer van David is groot, maar kan nog niet officieel bevestigd worden. De twee werden meters onder de sneeuw begraven en zijn nooit meer gevonden. Daar is deze week verandering in gekomen.

“David is op een plek overleden waar wij vrede mee hebben. Het was zijn leven om in de bergen te zijn. Het is moeilijk te verwoorden wat wij voelen nu David zijn lichaam eindelijk gevonden is. Er is eindelijk duidelijkheid en dat geeft ons een hoop rust”, aldus de familie van David. Het onderzoek naar het lichaam van de mede beklimmer is volop gaande, maar het kan nog niet officieel bevestigd worden dat het inderdaad om de mede beklimmer van David gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in