Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

39-jarige Nederlandse wintersporter overleden in het Zillertal

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het Zillertal is afgelopen zondag, op Eerste Kerstdag, een 39-jarige Nederlandse wintersporter overleden. De man werd gevonden op een wandelpad door een boerin. De noodarts kon enkel nog de dood van de man vaststellen.

Drama tijdens wintersportvakantie

De Nederlander was volgens de politie op vakantie met de familie. Zijn vrouw en kinderen waren ten tijde van het overlijden aan het skiën in Mayrhofen. De man was niet mee vanwege een handblessure en ging wandelen. De familie zou elkaar treffen bij het bergstation, waar de man naartoe wilde lopen. Hij kwam daar niet aan.

Familie gevonden dankzij skipas

Een lokale boerin vond de man toen zij haar koeien ging voeren. Ze schakelde rond 13.30 uur de hulpdiensten in. De noodarts, die met een helikopter ter plekke kwam, kon helaas niets meer voor de man doen. Zeven personen van de bergredding in Mayrhofen hielpen de man te bergen. Aan de hand van de skipas van de man kon de familie gelokaliseerd worden. Zij werden nog in het skigebied op de hoogte gebracht van het overlijden en opgevangen door een crisisinterventieteam.

Autopsie

Volgens de politie is er geen sprake van schuld van derden. Omdat de man nog erg jong was en het wandelpad niet moeilijk is, moet een autopsie komende week meer duidelijk maken over de doodsoorzaak.

Wij wensen de nabestaanden ontzettend veel sterkte met dit tragische verlies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in