Nieuwsalert per mail ontvangen

35 meter onder de piste in het Natur Eis Palast

Op 200 meter van het hoogste punt van de Hintertuxer gletsjer vind je het Natur Eis Palast. Ontdekt in 2007 en sinds 2008 een toeristische bezienswaardigheid. Een stap over de spreekwoordelijke drempel en je waant je in een andere, magische wereld, die zo uit de Disneyfilm Frozen zou kunnen kunnen komen.

Afgelopen november bezocht ik met reisorganisatie Just Away verschillende plaatsen in Tirol en werd er geskied op de Hintertuxer Gletsjer. Naast het skiën daalden we af in de Spannagelhöhle waar we door het grottenstelsel doolden en ook een bezoek aan het Natur Eis Palast stond op de planning. Allebei activiteiten waar je best een uurtje skiën voor wilt opgeven.

In 2007 was het Bergführer Roman Erler die zijn hoofd in een gletsjerspleet stak en bij toeval een heel gangenstelsel door de gletsjer ontdekte. Een gevalletje van ‘de wonderen zijn de wereld nog niet uit’. Na een jaar lang testen, meten en voorbereiden werd het gangenstelsel omgedoopt tot het Natur Eis Palast en sindsdien zijn ook bezoekers welkom voor een rondleiding door de ijswereld onder de piste. En zoek je nog een unieke vergaderlocatie? Zelfs dat is mogelijk in de daarvoor ingerichte vergaderruimte in de gletsjer.

Eis palast gletsjer

Ben je in de gelegenheid om het ijspaleis te bezoeken, dan raad ik het zeker aan. Vanaf 6 jaar mag je naar binnen, op skischoenen of gewone schoenen. Denk er wel even om dat het altijd 0 graden is in de gletsjerspleet, dus kleed je goed aan. Een charmante helm wordt je ter plekke aangemeten. Er kan gekozen worden voor een grote of kleine (Schnupper) tour.

Grand Tour: (duur ongeveer 60 minuten)
Dagelijks om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.
Entree: € 16,00 voor volwassenen, € 8,00 voor kinderen

Schnuppertour: (duur ongeveer 30 minuten)
Dagelijks om 15.15 uur
Entree: € 8,00 voor volwassenen, € 4,00 voor kinderen

Een leuk weetje: er wordt gewerkt aan een boottocht door het Natur Eis Palast. Als het goed is kun je volgend seizoen met de boot onder de piste varen.

Eis palast hintertux

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in