Nieuwsalert per mail ontvangen

5 redenen om je wintersport vroeg te boeken

Wintersportredacteur

Het kan voor velen van ons niet vroeg genoeg beginnen: de wintersport. Sommigen plannen hun volgende wintersport zodra ze terug zijn van de skivakantie, anderen wachten daarmee tot ze precies weten waar de meeste sneeuw valt. Allebei heeft het voordelen. We gaan deze keer verder in op de voordelen van het vroegboeken.

1. Je weet dat je op wintersport gaat

De reis is geboekt, niks houdt je tegen (bijna niks) en je hebt een goed excuus om onder die verplichte verjaardag van ome Hans uit te komen. Je bent namelijk op wintersport. En ja, dat staat al geruime tijd gepland! Dat hij nou precies z’n verjaardag plant op de datum dat jij in de sneeuw zit, daar kan jij ook niets aan doen! Een biertje op hem drink je wel in de après-ski.

2. Voorpret

De voorpret kan niet vroeg genoeg beginnen, je weet namelijk dat je op wintersport gaat. Dus een middag shoppen om weer een mooie wintersportoutfit of die mooie helm te kopen is 100% nodig. En dat je dan thuiskomt met ook nog een paar nieuwe ski’s… Je moet toch optimaal kunnen profiteren van die langverwachte wintersport?

3. Aftellen

Jij weet al precies wanneer je op wintersport gaat. Je hebt de kalender al gemaakt afgelopen zomer en je weet precies wanneer je weggaat en alles geregeld moet hebben. Auto checken, winterbanden erop, en jezelf in topconditie brengen voor die mooie week in de bergen. Wij hebben er nu al zin in!

4. Je hebt nog keuze uit accommodaties

Er zijn veel hotels en appartementen in de skigebieden, maar de gewilde plekken zijn natuurlijk niet eeuwig beschikbaar. Vooral in de drukke weken gaan de boekingen snel. Om er zeker van te zijn dat je een accommodatie hebt die aan de eisen voldoet, boek je nu alvast je wintersport.

5. Voorbereiding

Een wintersportvakantie moet je niet alleen boeken, maar ook voorbereiden. Hoe ga je erheen? Met de auto, bus of vliegtuig? Wat kun je allemaal meenemen? Ga je ski’s huren of kopen? Wie rijdt met wie mee? Heb ik een vignet nodig? Past alle kleding nog? Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je op tijd boekt heb je genoeg tijd om alle nodige voorbereidingen te treffen.

Snel zijn

Veel vroegboekkortingen lopen tot eind oktober, daarna gelden voor veel accommodaties de reguliere prijzen. Als je boekt via een reisorganisatie zoals Summit Travel is je skipas vaak inbegrepen en dat scheelt behoorlijk in je portemonnee. Bekijk bijvoorbeeld de aanbiedingen hieronder.

Meer vroegboek aanbiedingen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in