Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

2G+: PCR-test nodig voor wintersport in Oostenrijk

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Op wintersport naar Oostenrijk? Vanaf 20 december heb je niet meer genoeg aan een 2-G-bewijs. Personen die gevaccineerd en genezen zijn moeten dan ook een negatief testresultaat van een PCR-test overleggen om het land in te mogen komen. Ofwel, wintersporters moeten testen voordat ze in Oostenrijk mogen skiën.

Zojuist heeft de Oostenrijkse regering bekendgemaakt dat de inreisregels verscherpt worden vanaf aanstaande maandag. Een 2-G-bewijs is tot en met zondag voldoende om vrij het land in te reizen, maar daarna is ook een PCR-test voordat je het land in komt een must. Op die manier hoopt Oostenrijk de besmettingen in het land laag te houden.

2G+ voor inreizen

Om de wereldwijde verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan, worden de inreisregels door Oostenrijk verscherpt. Iedereen die Oostenrijk binnen wil komen, heeft een 2-G-bewijs en een negatieve PCR-test nodig vanaf aanstaande maandag (20 december). Daarnaast zijn er nog enkele landen in Afrika aangewezen met een inreisverbod.

Uitzondering voor personen met booster

Op de website van het betreffende Oostenrijkse ministerie is te lezen dat er twee uitzonderingen zijn waardoor mensen geen PCR-test nodig hebben. Mensen die een boostervaccinatie hebben gehad hoeven geen extra PCR-test te doen. Als we minister De Jonge mogen geloven, hoeven binnenkort veel Nederlanders dus geen test meer te doen voor het inreizen in Oostenrijk. Daarnaast geldt er een uitzondering voor woon-werkverkeer over de grens.

Wintersport blijft mogelijk

Een lichtpuntje aan dit nieuws is dat wintersport mogelijk blijft, zeker omdat steeds meer mensen geboosterd worden. En op dit moment is een PCR-test voor reizen nog prijzig, maar we zijn benieuwd of dit de komende tijd ook zo blijft. Zoals je weet, veranderen de regels continu. Mocht je vragen hebben, stel die daarom niet aan ons, maar aan de betreffende instanties.

hotel

Ondanks aanscherpingen blijven de boekingen hard gaan

Wil jij je wintersport veiligstellen? Wacht dan niet te lang met boeken.

Bekijk nu de last-minute aanbiedingen bij:
Sunweb
Summit Travel
Chalet.nl
Villa for You
Belvilla
Interhome
Landal
Skichalets
Traveltrex
TUI
Direkt Holidays

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in