Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

27 passagiers gered uit gondellift in Dachstein Krippenstein

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zondag vond er een reddingsactie plaats bij de Krippensteinbahn in Dachstein Krippenstein, een skigebied in Opper-Oostenrijk. Na een noodstop zijn 27 personen uit twee gondels geëvacueerd. Gelukkig raakte er niemand gewond en verliep de actie soepel.

Noodstop Krippensteinbahn

Gisteren in de middag rond 14.15 uur stopte de Krippensteinbahn ermee in de derde sectie in Dachstein Krippenstein. De reden? Volgens de directeur van de bergbahnen was de oorzaak een technisch defect. Er was een fout opgetreden in het elektronische controlesysteem. Na de noodstop zaten er in totaal 27 passagiers vast in de lift. De medewerkers van de bergbahnen, bergredders uit Obertraun en de politie kwamen in actie om de bezoekers de evacueren.

Reddingsactie in Dachstein Krippenstein

Toen geconstateerd werd dat de lift niet snel gereset kon worden, is er besloten om te evacueren. Er zaten in totaal 27 passagiers vast in twee gondels. Tijdens de reddingsactie konden er door de grote hoeveelheid wind geen helikopters ingezet worden. De passagiers moesten 35 meter abseilen om weer bij de grond te komen. Met terreinwagens zijn ze vervolgens naar het bergstation gebracht. Vanaf daar konden ze met de andere twee delen van de Krippensteinbahn weer omlaag richting het dal. Niemand raakte tijdens de reddingsactie gewond en alles verliep soepel.

Bovenste deel lift gesloten

Vandaag wordt onderzocht wat de precieze oorzaak is van het technische defect bij de Krippensteinbahn. Het derde gedeelte van de lift blijft tot nadere orde gesloten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in