Nieuwsalert per mail ontvangen

27 jarige koopt skigebied voor $3,8 miljoen

De meeste 27-jarige leeftijdgenoten staan aan het begin van hun carrière en moeten het doen met een mager salaris en investeren in een goede baan. Bij de 27-jarige Peter Burwell loopt dit pad even anders, want hij heeft zojuist voor $3,8 miljoen Echo Mountain Resort opgekocht. Hij ziet veel potentie in het skigebied en durft de overname aan te gaan. Een gewaagde beslissing waarmee hij nu al veel media aandacht voor krijgt. 

Volgens BusinessDen heeft de jonge ondernemer met zijn bedrijf Burwell Enterprises bijna 4 miljoen moeten neerleggen om als CEO van het gebied verder te gaan. Hoe hij aan dit geld komt? Hij is de zoon van de overleden Rod Burwell, die onder andere eigenaar was van een groot hotel in Aspen. Logischerwijs is de zoon CEO geworden van Burwell Enterprises en investeert in verschillende grote projecten. Het skigebied heeft de beschikking over 915.000 vierkante meter en daarnaast wordt Burwell eigendom van de kunstsneeuw voorzieningen, skiliften en pistebully’s. Daarnaast betaalt zijn bedrijf ook de onbetaalde crediteuren, waarmee hij schuldenvrij begint en het skigebied opnieuw in de markt kan gaan zetten. 

OOK GELEZEN: Dit skigebied stond te koop voor €1,-

Echo Mountain verkocht aan jonge ondernemer

Echo Mountain is het skigebied dat het dichtste ligt bij Denver en vooral geschikt is voor beginnende en gemiddelde skiërs. Zelf plaatsen zij op het internet:

Echo Mountain is a small, family-run ski resort located in the Rocky Mountains just outside of Denver, Colorado. We are excited to teach everyone to ski and ride!

Of dit ook de visie blijft van het nieuwe bedrijf dat achter de overname zit moeten we afwachten. In ieder geval kan de jonge ondernemer een nieuw bedrijf op zijn naam zetten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in