Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

26-jarige wintersporter na zes uur uit lawine gered in Wallis

Bord met waarschuwing lawine

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Unterwallis is woensdag een 26-jarige wintersporter in een lawine terecht gekomen. Na zes lange uren deels vast te zitten in de sneeuw, is de toerskiër levend gered door de bergredding.

Vermist opgegeven, zoekactie gestart

Woensdag is de jonge wintersporter door zijn familie als vermist opgegeven bij de politie en reddingsdienst van Wallis. Na deze melding is er direct een zoekactie met helikopter opgestart. De man werd opgespoord in de buurt van de berghut Cabane de la Tsissette bij Liddes. De toerskiër had voor vertrek zijn route doorgeven aan bekenden, hierdoor kon hij snel gevonden worden. Hij bleek tijdens zijn tocht in een lawine terecht gekomen te zijn. Alleen zijn hoofd en een arm waren nog vrij, de rest van zijn lichaam was bedolven onder de sneeuwmassa. Een echt geluk, want hierdoor heeft de man zich zichtbaar kunnen maken aan de reddingshelikopter.

Wonder boven wonder…

De 26-jarige toerskiër is na de redding naar het ziekenhuis gebracht door de bergredding. Daar is vastgesteld dat hij niets heeft overgehouden aan de zes uur die hij deels onder de sneeuw heeft doorgebracht. De man is niet gewond geraakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in