Nieuwsalert per mail ontvangen

25-jarige overlijdt in lawine op Hintertuxer Gletscher

Bij een lawine op de gletsjer in Hintertux is zondagmiddag een 25-jarige inwoner van het Zillertal overleden. Zijn 44-jarige sportmaatje werd door ooggetuigen uitgegraven en naar het ziekenhuis gevlogen. 

De alpinisten waren aan het klimmen in de richting van de Olperer top, maar onderbraken hun klim vanwege de vele nieuwe sneeuw. Het laatste deel van de afdaling wilden ze over een 40 graden steile helling afdalen zonder touw. Dat ging mis. Toen een 30 meter brede lawine naar beneden kwam raakten zij bedolven onder de sneeuw. Het ongeluk gebeurde rond 14.00u. Een lawinepieper droegen de mannen niet.

LEES OOK: Herfstvakantie wordt weer winters in de Alpen

Een ooggetuige zag de lawine gebeuren en snelde zich naar de plek van het ongeval. Van de 44-jarige klimmer stak de hand boven de sneeuw uit. Met een lawineschep kon die snel uitgegraven worden. Met een schouderblessure werd hij naar het ziekenhuis gebracht door de traumahelikopter. Zijn kameraad was een stuk moeilijker te vinden. Pas rond 16.40u werd hij gevonden door een lawinehond. De man lag twee meter onder de sneeuw. De bergredders konden niets meer voor hem betekenen.

Bij de inzet waren 30 man van der bergredding in Tux, het liftpersoneel van de gletsjer, de alpine politie, twee reddingshelikopters, een politiehelikopter en vier lawinehonden betrokken. Ook in het Kaunertal kwam een lawine naar beneden, maar daarbij raakte niemand gewond. Op de onderstaande foto zie je de lawine.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in