Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

20 jaar vermist: lichaam gevonden in Oostenrijk op de gletsjer

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen vrijdag vond een berggids een lichaam op de Schlatenkees bij Matrei in Osttirol in Oostenrijk. Waarschijnlijk zijn de gevonden overblijfselen van een man die twintig jaar geleden is verongelukt op de gletsjer. Op 2900 meter hoogte zijn de lichaamsresten en een rugzak met inhoud gevonden.

Na 20 jaar vermist gevonden

Volgens een bericht van de ORF is het gevonden lichaam op de gletsjer in Oostenrijk van een destijds 37-jarige man van Oostenrijkse afkomst. Enkele meters onder het gevonden lichaam lag een rugzak met daarin een rijbewijs, bankpas en contant geld. De politie gaat ervan uit dat deze rugzak eigendom is de verongelukte man. Volledige duidelijk is er nog niet over de identificatie. Een onderzoek is gestart en een DNA-vergelijking wordt uitgevoerd. Het kan nog enkele weken duren voordat de resultaten van het onderzoek beschikbaar zijn. Het lichaam is geborgen met een helikopter.

Ongeluk in 2001

Hoogstwaarschijnlijk is dit lichaam van een man die in 2001 een ongeval heeft gehad op de gletsjer Schlatenkees in Osttirol. Twintig jaar geleden is hij vermist geraakt in deze regio. Deze gletsjer is onderdeel van de Venediger-groep in het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit is een van de grootste gletsjers van Osttirol, ten oosten van de bekende Großvenediger.

Meerdere lichamen gevonden in Zermatt

Als gevolg van de impact van klimaatverandering ondergaan gletsjers een proces van smelten en terugtrekking. Dit heeft geleid tot een toename van het vinden van overblijfselen van bergbeklimmers die lange tijd vermist waren. Hoewel deze ontdekkingen voor degenen die ze doen schokkend zijn, brengen ze eindelijk de langverwachte geruststelling aan de families van de vermisten. De afgelopen tijd zijn er ook twee vondsten gedaan in het Zwitserse Zermatt bij de gletsjer.

Sinds 1986 vermiste man teruggevonden op gletsjer bij Zermatt
Nóg een lichaam gevonden op smeltende gletsjer bij Zermatt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in